banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Erdoğan Başbakan

Belçika Anvers’te Eğitim ve Kültür faaliyetleri yürüten El Gazali Eğitim Kültür Derneği’nin, geçen yıl HDP yöneticilerinin çağrısıyla başlayan olaylarda PKK’liler tarafından şehid edilen Yasin Börü, ve arkadaşlarını anmak amacıyla düzenlediği  programı,   erkek ve bayanların yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan  Şehitleri Anma Programı  Grup Kevser sanatçılarının 6-8 Ekim şehitlerini konu alan  ezgileri seslendirmeleriyle devam etti.

İlahilerin ardından sözü alan El Gazali Eğitim Kültür Derneği imamı Molla Abdurrahman Ortaç şehidlerle ilgili bir konuşma yaptı.

Konuşmasında, “Asıl amaç Müslümanların kökünü kazımak, bu Hz. İbrahim’den bu yana değişmedi.’’ diyen Ortaç,  Ashab-ı Uhdud’dan örnekler vererek, “Yahudiler kendi dininden olmayan Mecusileri neden öldürmedi de hak din üzere olan Uhdud Ashabı’nı öldürdü? Çünkü onlar dost ve ahbaptırlar. Burada da göründüğü üzere asıl hedef İslam, asıl hedef Hak dindir. Diyarbakır ve çevresinde de Yasin’leri şehid veren camiadan başka hak üzere kimse kalmamıştır. Şehid edilme sebepleri de budur.’’ şeklinde konuştu.

Ortaç konuşması sırasında Yasin suresinde geçen Habibi Neccar olayına da değinerek “ Habibi Neccar’ın bu günkü temsili Yasin’dir. Habibi Neccar’ın başına gelen Yasin’imizin de başına gelmiştir ama, Habibi Neccar’ın başlarına gelmeyen birçok şey Yasin ve Arkadaşlarının başına gelmiştir.” ifadelerini kullandı.

Yapılan sinevizyon gösterimi sırasında   duygulu anların yaşandığı program, yapılan dua ile son buldu. (Abdurrahman Ekinci- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.