banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Yetim Der Onur Bilgen Şanlıurfa Ziraat Mühendisleri Odası

Gürbulak Sınır Kapısı, çile kapısına döndü

Türkiye ile İran'ı birbirine bağlayan Gürbulak Sınır Kapısı'nda, İran'ın Türkiye Tırlarına motorin satmaması ve geçişlerde yakıt depolarını mühürlemesi nedeniyle oluşan tır kuyruğunda bekleyiş sürüyor.

Araçlarının mazotu, içecek suları ve erzak dolaplarındaki yiyecekleri tükenen ve sıfırın altında 10 dereceye kadar düşen hava şartlarında bekleyişlerini sürdüren binlerce tır biran önce sorunun çözülmesini bekliyor.

Gürbulak Sınır Kapısı önünde binlerce araçtan oluşan TIR kuyruğu 20 kilometreyi aşmış durumda.

Sınırda, Özbekistan, Kazakistan, Türkmenistan gibi ülkelerin vatandaşlarına araçları ile giriş çıkış yapabilme imkânı verilirken hem Türkiye hem İran tarafı İranlı ve Türkiyeli vatandaşların giriş çıkışlarına müsaade etmiyor.

Ali Anoushiravan adlı İranlı sürücü her iki tarafında sıkıntı çıkardığını ve sürücülerin mevcut sorun hakkında bilgilendirilmediğini söyleyerek sitemde bulundu.

Ali Anoushiravan,” Bir haftadan fazladır sınırda kuyrukta bekliyoruz. Bizi sınırda geçirmiyorlar. İki ülke anlaşamıyor, aralarında sorun var, sorunun ne olduğundan da haberimiz yok. Bütün imkânlarımız tükenmek üzere, havalar da soğuk, mazotumuz tükenmek üzere. Birçok sıkıntımız var hiçbir yetkili bizimle ilgilenmiyor. Biz de ne yapacağımızı bilemiyoruz. Şuanda yaklaşık 20-30 kilometre araç kuyruğu var. Eğer araçlar 3’er 4’er sıralanmasaydı araç kuyruğu Ağrı’ya kadar giderdi. “ dedi.

Ahmet Altıntaş adlı TIR sürücüsü, günlerdir banyo yapmadıklarını burada zor şartlarda kaldıklarını ifade etti.

 Ahmet Altıntaş daha sonra,” Bize ne İran tarafı net bir şey söylüyor ve nede Türkiye tarafı bu konu hakkında bir açıklama yapıyor. Birçok konuda mağduriyetimiz söz konusu. Yiyeceğimiz içeceğimiz tükenmek üzere. Yetkililer bize bir cevap vermeleri lazım. Almayacaklarsa araçlarımızı bırakıp gidelim evlerimize ya da burada bir park yeri göstersinler orada banyomuzu yapıp dinlenelim. Şoför olduk diye insanlıktan mı çıkmışız. Yetkililer bu halimizi görmüyor mu? Kendileri oturdukları yerde çay kahvelerini içip keyiflerine bakıyorlar. Araçlarımız donuyor gece saatlerine kadar araçlarımızla uğraşıyoruz. Hırsızlık olacak diye sabaha kadar da yatamıyoruz. Bizim durumumuz mağduriyetin ötesi olmuş. “ ifadelerini kullandı. (İLKHA)

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.