banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Suruç Balıklıgöl MHP

Gülpınar, Şair ve Yazarlara konuk oldu

Şair ve Yazarlar Platformunun geleneksel hale getirdiği kahvaltılı toplantıya her hafta farklı kişiler konuk oluyor.

Bu hafta Güneydoğu Gazeteciler Federasyonu (GGF) Başkanı Mehmet Talat Akay, Şanlıurfa Gazeteciler Birliği (ŞGB) Başkanı Veysel Polat, GGF ve ŞGB Genel Sekreteri Müslüm Abacıoğlu, İlim Yayma Derneği Başkanı Cüneyt Altıparmak, Gazeteci ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Celal Çiftçi, Şairler ve Yazarlar Platformu-Medya Yazarlar Derneği Başkanı Abdulkadir İkbal, Müzisyenler ve Şairler Derneği Başkanı Musa Kaldı, Yazarlardan Kemalettin Uğuzlu, Misbah Hicri, Mehmet Göncü, Fuat Rastgeldi, Gül San, M.Sıtkı Aloğlu, Mehmet Emin Kuş, Salih Bencik, Bermal Melik, Gazeteciler İshak Polat, Aziz Budak ile Ömer Dodanlı katıldılar. Bu haftaki konukları da AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar oldu.

Kişilerin içi de dışı gibi olmalı Karşılıklı sohbet içerisinde geçen kahvaltıda soruları cevaplayan Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar, “Kişilerin içi de dışı gibi olmalı, dürüst davranmalı. Bu devirde insanlarımız 2 yüzlü olmuşlar. TBMM’de bile içeride tartışanlar, dışarıda sarmaş dolaş oluyorlar. Sarmaş dolaş olmaları çok güzel de, Mecliste ettikleri kavganın medya yoluyla kamuoyuna yansıtılması sonucu birçok gencimiz de tahrik oluyor ve daha fazlasını yapıyorlar. Bana göre çok yanlış bir hareket. Kişi göründüğü gibi olmalı” diye düşündüğünü söyledi.

Her konuşulanın yazılması doğru olmaz Gazeteci Celal Çitçi’nin, “Böyle toplumlarda her konuşulan da yazılmaz, yazılması doğru olmaz” demesine katıldığını belirten Milletvekili Gülpınar, “Celal bey doğru bir konuya temas etti. Böyle ortamlarda herkes birbirine güvenerek rahatlıkla konuşabilir. Tabi ki her konuşulanın yazılması doğru değildir” dedi. Şair ve Yazar Mehmet Göncü. Okuduğu şiirleriyle herkesi büyülerken, gazeteci Yazar Kemalettin Uğuzlu da, ‘Barış’ konulu “Korkaklar savaşırken kahramanlar barışır. Hayır ve hasenatta, Ehl-i Takva yarışır. An olur altın ile kömür bile karışır, Bu barışı bozanlar, bozguna uğrar inşallah!” diye başlayan şiiriyle ve söylemleriyle de herkesin beğenisini kazandı. Daha sonra bir kitabını Milletvekili Gülpınar’a hediye etti. Müzisyenler ve Şairler Derneği Başkanı Musa Kaldı da, okuduğu Siverek konulu şarkı ve eskilere götüren gazeli ile dinleyenleri mest etti.

Birbirimizin fikirlerinden istifade etmeliyiz Keyifli ve verimli bir sohbet ortamında buluşan gazeteci ve yazarlara bir açıklama yapan Sıtkı Aloğlu, “Bu güzel insanlarla bir arada olmaktan büyük memnunluk duyuyorum. Bu toplantılarımızın periyodik olarak devam etmesini, kentimizin sorunlarını ve çözüm noktalarını konuşmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Buraya teşrif eden Şair-Yazar ve Gazeteci arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” derken, ev sahipliğini üstlenen MÜSİAD Şube Başkanı Abdurrahman Yetkin ise, “Ben 2 haftadır aralarına katılıyorum. Bu hafta da ben ev sahipliği yapayım istedim ve buradayız. Herkese teşekkür ediyorum. Urfa’da yapılması gereken çok şey var. Ama biz boş işlerle uğraşıyoruz. Toplum olarak bir araya gelmeliyiz, tartışmalıyız birbirimizin fikirlerinden istifade etmeliyiz” dedi.

İlim Yayma Derneği Başkanı Cüneyt Altıparmak ta, 1951’de kurulan İlim Derneğinin 1953 yıllarında kamu yararı almış olduğunu ve şu anda derneğin Şanlıurfa ile beraber 155 şubesinin olduğunu söyledi. Altıparmak, “Amacımız öğrencilerimizi barındırmak ve burs sağlamaktır. Büyüklerin fikirleri ile bu işi yürütmeye çalışıyoruz” dedi. Gazeteci, Yazar ve Şairler güzel bir sohbetin ardından Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar ile toplu hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.