banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Teknik Direktör Cihat Arslan Taşlıdere Şanlıurfalı Belediye

Gülerce, Gülenin geleceği tarihi verdi

Zaman gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce, Mehmet Ali Birand ve Rıdvan Akarın hazırlayıp sunduğu 32. Günün konuğuydu. Gülerce, en çok merak edilen Fethullah Gülenin ülkeye döneceği tarihi açıkladı.

Fethullah Gülen cemaatine en yakın isimlerden biri olan Hüseyin Gülerce, Gülenin son dönemdeki mesajlarıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Cemaatin devlette kadrolaşma iddialarına da cevap veren Gülerce Fethullah Gülenin Türkiyeye geliş tarihiyle ilgili bilgi verdi.

Zaman gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce, Mehmet Ali Birand ve Rıdvan Akarın hazırlayıp sunduğu 32. Günün konuğuydu. Gülenin son dönemdeki mesajlarını değerlendiren Gülerce kadrolaşma iddialarına cevap verdi. Gülenin devlet kadroları içinde bir yere gelin dediğini söyleyen Gülerce bu ifadenin ne anlama geldiğini şöyle anlattı:

Sayın Gülen devlet kadroları içinde kendinizi belli etmeden bir yere gelmeye bakın diyor. Ama bunu neden diyor?

Türkiyede demokraside enteresan bir tablo var. Siz insanları eşi başörtülü diye müesseselerden atarsanız, Anayasa Mahkemesine üye seçerken belli insanları seçerseniz, Sayın Abdullah Gülün başörtülü diye onun Çankayaya çıkmasını Çankayanın ele geçirilmesi olarak söylerseniz, ortaya böyle bir tablo çıkar.

Bizde iktidarlar yol yaparlar, hizmet verirler ama devlet diye başka bir şey vardır. Milletin müessesesi olan devlet kurumlarına bu insanlar neden girmesin? Askeriye milletin, mülkiye milletin, buralara neden giremesinler?

Kadrolaşmadan kasıt bürokrasideki yüksek mevkilerdir. Ben işin içinde olan biri olarak şunu söylüyorum Ak Parti iktidarının geldiği bu 8 seneden beri kendisini Gülen cemaatine ait olarak ifade eden veya çevresinde öyle bilinen insanların Ankarada, Türkiyenin başka bir yerlerinde bürokrasideki sayılarının ben yüzde 2yi geçmeyeceğini söylüyorum.

SEÇİMLERDEN SONRA GELİYOR

Gülerce, Gülenin dönüp dönmeyeceğinin en çok merak edilen konulardan biri olduğunu belirterek: Yanından 4 gün önce geldim. İlk defa dönmek istiyorum diyor. Tüm Türkiyeyi dolaşarak özlem gidermek istiyor. Referandumdan çok umutlu. Tahminimce 2011 seçimlerinden sonra döner. Seçimden önce dönerse beklentiler olacak dedi.

Fethullah Güleni bekleyen birçok insan olduğunu belirten Gülerce, ancak Gülenin kalabalık bir karşılama töreni istemediğini belirtti.

AVCI GÜLENE TEPEDEN BAKMIŞ

Hüseyin Gülerce, Akşamdan İsmail Küçükkayaya ilginç bir hadeseyi şöyle anlattı: 28 Şubat döneminde, Hanefi Avcı Hocaefendiye ziyarete gelmiş. Ama yüz ifadelerinden anladığım, öyle tepeden bakan, ders vermeye kalkan, şöyle şöyle yapın diyen, biraz saygısız bir tavır içindeymiş...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.