banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği Beştepe Millet Camii

Gönüllü Kuruluşlar Aşevi 7 bin kişiye sıcak yemek verecek


Kentte 1993 yılında gönüllü birkaç kişinin girişimiyle kurulan ve ramazan ayı öncesinde kapılarını yoksullara açan Aşevi, her gün  yaklaşık 7 bin kişiye sıcak yemek verecek.

15 kazanın kaynadığı Aşevi'nde, sıraya giren ihtiyaç sahipleri, yanlarında getirdikleri sefer taslarıyla evlerine yemek götürüyor.

Gönüllü Kuruluşlar Aşevi Başkanı Halit Şevki Kaplama, gazetecilere yaptığı açıklama 21 yıl önce kurulan aşevinin bugün binlerce kişiye sıcak yemek dağıttığını söyledi.

Gönüllüler olarak muhtaç ailelere her zaman destek olduklarını ve yaklaşık bin aileye yemek kartı dağıttıklarını anlatan Kaplama, şunları kaydetti:

"Yılın 9 ay ayında devam ettiğimiz hizmeti inşallah 12 aya çıkarmayı planlıyoruz. Bizlere yardım eden hayırseverlerimiz desteklerini sürdürüyor. Aşevinden bin aile faydalanıyor. Ramazan öncesinde faaliyete başlıyor. Her gün yaklaşık 7 bin kişiye sıcak yemek yetiştirmeye çalışıyoruz. Amacımız toplumumuza 21 yıldır hizmet veren bu kurumu ayakta tutmak ve yoksullarımıza hizmet sunmak. Zenginlerimizden beklentimiz buraya ve yoksullara sahip çıkmaları."

Aşevi'nin hizmete başlaması dolaysıyla ziyarette gelen Vali Yardımcıları Ramazan Seçilmiş ile Soner Zeybek, vatandaşlara yemek dağıttı. haber : mustafa akkauş

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.