banner2
Öne Çıkanlar Urfa Sanlıurfa Urfa Haber Sanlıurfa Haberleri Gaziantep

Göçmez: Kobaniye Yapılan Katliamı lanetliyoruz

Kalemder Başkanı ve Doğu Batı Kardeşlik Platformu Doğu Sekreteryası Abdullah Göçmez yaptığı açıklamada Şanlıurfa’nın Suruç ilçesi sınırındaki Kobani’de meydana gelen patlamalardan dolayı kınama yayınladı.

Katliamın yapıldığına dikkat çeken Göçmez: Kobaniye Yapılan Katliamı lanetliyoruz dedi.

Göçmez: “Komşumuz Suriye’de her gün ayrı bir katliam, ayrı bir trajedi ve insanlık dramı haberi geliyor. Kimlerin ne amaçla kurduğu belli olan örgütler Suriye’de mazlum ve masum sivil insanları acımasızca katletmeye devam ediyor.

Bunun son örneği Kobani de yaşandı. Terör örgütü İŞİD tarafından yapılan saldırılarda yüzlerce masum sivilin hayatını kaybetmesine yüzlerce insanımızın da yaralanmasına sebep oldu. Suriye’nin Kobani bölgesindeki Kürt kardeşlerimize yapılan bu hunharca saldırıyı lanetliyor ölenlere Allah’tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Ortadoğu” coğrafyası sahip olduğu stratejik konumu ve özellikleri nedeniyle İkiyüzlü batılı emperyalist egemen güçlerin iştahını çekmeye devam etmektedir. Doymak bilmeyen iştahlarıyla kirli ellerini mazlum insanların kanlarından çekmeye niyetleri olmayan, genelde dünyayı ve özelde ise coğrafyamızı istikrarsızlaştırmaya ve karıştırmaya devam eden zalim şer güçler, mazlum insanları yerlerinden, yurtlarından etmeye devam etmektedir. ABD’nin Irak’ı işgaliyle başlayan süreçte yüzbinlerce insanın katledilmesi ve milyonlarcasının göçmen durumuna düşmesi büyük bir insani trajedi olarak Ortadoğu’da yaşayan bütün halkları etkilemeye devam etmektedir.

Suriye ve Irak’ta başta IŞİD isimli terörist örgüt vahşice ve insanlık dışı yöntemlerle insanları katletmekte, yerlerinden, yurtlarından etmektedir. Aynı zamanda İslam'ı lekelemeye ve tüm dünyanın gözünde "terörle eşdeğer" göstermeye çalışan bu örgütneredeyse birçok ülkenin bile sahip olmadığı son derece gelişmiş ve ağır silahlarla masum insanlara saldırmakta, sanki görünmez bir elin taşeronluğunu yapmaktadır. Egemen güçlerin haritaları, sınırları değiştirmekten bahsettiği bu günlerde bu kanlı örgüt, masum insanların kanlarıyla yeni sınırlar çizmeye çalışmaktadır.

 Bir günde on binlerce insanın mülteci durumuna düştüğü bu insanlık faciasında kadın, çocuk ve yaşlı binlerce insan mağdur duruma düşmüştür IŞİD tarafından yerlerinden edilen Kürt, Arap, Türkmen tüm insanların evlerine dönebilmeleri ve bu kanlı örgütün durdurulması için herkesi üzerine düşeni yapmaya çağırıyoruz.

Ekmeğin bulunmadığı ama silah ve bombaların hiç bitmediği bu bölgede İŞİD gibi terör örgütleri yüzünden mülteci durumuna düşen tüm mazlumlara kucağını açmış bulunan ülkemizi suçlamak, hatta onunda ötesinde Müslümanları sebep göstermek ileride telafisi mümkün olmayan yeni trajedilerin yaşanmasına sebep olacaktır. Zalimin dili, dini sorulmadığı gibi mazlumunda dili ve dini sorulmaz. Suriye’de yaşayan ve mazlum olan Kürt, Arap, Türkmen hepsi kardeşimizdir ve hepsinin canını namusunu kendi canımız ve namusumuz kadar aziz biliriz. Ve dini, dili ve mezhebi ne olursa olsun eğer zalim ise onunda karşısında olur, lanet okumalıyız.

Bu tür saldırıların coğrafyamızdaki tüm mazlum kardeşlerimizin yekvücut olmasına zulmün kimden gelirse gelsin topyekûn karşı çıkmasına vesile olmasını diliyoruz. Çünkü mazlumların birleşmesi zalimlerin yok olmasına sebep olacaktır.

Tüm mazlumların barış ve kardeşlik içerisinde yaşayacağı günlerin yakın olması ümidiyle, herkesi ve her kesimi her türlü zulüm ve haksızlığın karşısında yer almaya ve sesini yükseltmeye davet ediyoruz” dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.