banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

Geert Wilders AK Parti üzerinde İslam'a saldırdı

İslam ve Müslüman düşmanlığını her fırsatta dile getiren Hollanda’nın aşırı sağcı partisi PVV’nin lideri Geert Wilders, AK Parti’nin 1 Kasım seçiminden birinci parti olarak çıkmasına atıfta bulunarak, sosyal medya hesabından “Türkiye’ye gidin ve İslam faşizminin tadını çıkarın” diye bir mesaj yayınladığı görüldü.

Aşırı sağcı, ırkçı, İslam düşmanı PVV’nin (Özgürlükler Partisi)  lideri Geert Wilders’in Müslümanlara karşı beslediği kin ve düşmanlığın dışa vurumu ilk defa yaşanmıyor. Hatırlanacağı üzere gerek Hollanda’da, Danimarka’da gerekse de Fransa’da Hz. Muhammed’e hakaret içerikli yayınlara destek vermiş ve bu sebeple dünya Müslümanlarından büyük tepki görmüştü.

İslam düşmanlığını her fırsatta dile getiren Wilders’in, son olarak AK Partinin kazandığı seçimlerin ardından sosyal medya hesabından paylaştığı mesaj dikkat çekti. Wilders’in paylaştığı mesajda,  “Hollanda’da diktatör Erdoğan'ın partisindeki Türkler oy kullandı. Türkiye’ye gidin ve İslam faşizminin tadını çıkarın.” dediği görüldü.

Tüm politikası yabancı ve İslam düşmanlığı üzerine kurulu olan PVV’nin 150 sandalyeli Hollanda Parlamentosu’nda 12 parlamenteri var.  2012 seçiminden önce 24 olan PVV’nin milletvekili sayısı, ırkçı ve İslam düşmanlığı üreten politikalarından dolayı bu seçimden sonra 12’ye düştü.

Öte yandan PVV’nin başkan yardımcısı Arnoud van Doorn’un 2 yıl önce Müslüman olduğu ve partisinden istifa ettiği de biliniyor.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.