banner2
Öne Çıkanlar ABD Emir Preldzic 4 Milot Rashica Karaköprü Narı Vali Salih AYHAN Kimdir

Gazze'de şehit sayısı 583 oldu

Siyonist İsrail'in Gazze'ye saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısının 583'ye yaralı sayısının 3 bin 640'e yükseldiği bildirildi.

İşgal devleti İsrail, Gazze Şeridi'nde karadan ve havadan birçok yere saldırmaya devam ediyor. Siyonist saldırılarda şimdiye kadar 583 kişi katledildi. 

Siyonistlerin “Koruyucu Hat" adı altında 7 Temmuz'da başlattığı saldırılardan bu yana çoğu kadın çocuk ve yaşlı olmak üzere, Gazze Şeridi'nde 583 kişi hayatını kaybetti. 3 bin 640 kişi ise yaralandı.

 

Siyonist İsrail’in havadan ve karadan bombardıman yanısıra aynı zamanda kötü kokulu gaz bombalarını da kullanıldığı bildirildi.

 

Filistin Sağlık Bakanlığı daha önce Siyonistlerin Gazze’ye fosfor bombası kullandığını açıklamıştı. 

Terör devletinin Gazze'ye düzenlediği hava saldırılarında bölgenin merkezindeki Şüheda El Aksa Camii dahil üç büyük camiyi tamamen yıktı 

İsrail savaş uçakları, Gazze'nin ortasındaki Şuheda el-Aksa Camii'ne füze attı. Saldırıda cami tamamen yıkılırken, çevre binalardaki onlarca evde ise ciddi hasar meydana geldi.

 Gazze Şeridi'nin güneyinde yer alan Refah kentinde El-Faruk Camii ile orta kesiminde bulunan Deyr el-Belah kentinde El-Ebrar Camii de İsrail savaş uçakları tarafından düzenlenen bombardımana maruz kaldı. Camilerin tamamen yıkıldığı hava saldırılarında ölen ya da yaralanan olmadı.

 

Öte yandan Hamas’ın askeri kanadı İzzettin el Kassam Tugayları resmi olarak yaptığı açıklamaya göre, 15 Siyonist askeri daha öldürüldü, 17 Siyonist ise yaralandı.(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.