banner2
Öne Çıkanlar PapeAlioune Ndıaye Kökünü Kurutma Operasyonu Dergah Camisi İmam Hatibi İbrahim Onat Pamuk (Kütlü) Pakistan MİLGEM Korvet Projesi

Gazze yardım için konserde buluştular

Human Appeal ve Awakening Records katkılarıyla Gazze için düzenlenen konsere ilgi yoğundu. Maher Zein, Mesut Kurtis ve Khalid Berzghouli katıldığı konser, saat 18’00'den itibaren başladı. Program okunan Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Program Doktor Nawal Zine tarafından yapılan sunum ile devam etti. Sanatçı Khalid Berzghouli seslendirdiği Arapça ilahilerle programa katılanlara çoşkulu anlar yaşattı. Khalid Berzghouli’den sonra Makedon Türklerinden olan ünlü ilahi sanatçısı Mesut Kurtis sahneye çıkarak İngilizce ve Arapça ilahiler seslendirdi.

İlahilerden sonra Human Appeal Fransa Başkanı Kamel Zine sahneye çıkarak Human Appeal'in kuruluş amacını anlattı. Zine, "Öncelikle bilinmesi lazım ki, Human Appeal konser organize eden bir kuruluş değildir. Human Appeal bir yardım kuruluşudur, bizim bu tür etkinlikleri düzenlememizin sebebi bu tur etkinliklerle Fransız ve Fansız olmayanları, müslüman ve müslüman olmayanları bir neden için toplamaktır, bu nedenin ismi Gazze. Medya Gazze’deki durumu göstermiyor artık, bombalar sustu ama Gazzelilerin hali içler acısı, binlerce kişi öldü, binlerce sakat ve yaralı var, binlerce ev yıkıldı ve binlerce öksüz kaldı. Sizin her gün erken kalkıp çalışmanızın sebebi çocuklarınızın rızkını kazanmak içindir Fransa’da ve Avrupa’da bu kolaydır ama Gazze’de babalar çoçuklarına yiyecek hiç bir şey bulamıyor.” dedi.
Zine son olarak dünyadaki müslümanları ve insanları Gazze’yi unutmamaya ve ellerinden geldikleri kadar yardım etmeye çağırdı.

Zine’den sonra Human Appeal gönüllülerinden Yusuf Eşmaoui kısa bir konuşma yaptı. Konuşmasına Gazze için okuduğu dua ile başlayan Eşmaoui, daha sonra salonda bulunanların ayağa kalkmalarını isteyerek, Gazze’de Şehid olan 2 binden fazla insanın ruhuna Fatiha okudu. Eşmaoui, konuşmasının devamında Human Appeal'in Gazze’deki yardım çalışmalarını anlattı. 

Sahneye son olarak çıkan ünlü ilahi sanatçısı Maher Zein seslendirdiği Fransızca, İngilizce ve Arapça İlahilerle gelenlere çoskulu anlar yaşattı. Program yapılan dua ile son buldu.


 

Mikrofonlarımıza konuşan Mesut Kurtis, Müslümanların Gazze için dua etmelerini istedi. Kurtis, burada olmamın asıl sebebi Gazze’de yaşayan kardeşlerimize yardım etmek, orada olup bitenleri buradaki halklara bir şekilde bildirmek ve sanatımızı icra etmek içindi. Güzel bir tur geçirdik. İki gün önce Marsilya’da ve dün Lyon’da bugün’de Paris’teydik böylece insanlar yardımları esirgemediler. Gazze’deki kardeşlerimize yardımlarını bir şekilde sunmaya çalıştılar.


 

Elimizden geldiği kadar Gazze için bir şeyler yapmamız gerekiyor. Siyasetçiysek bir şekilde siyasi açıdan bir şeyleri değistirmemiz lazim, yok eğer bunları yapamıyorsak, öyle bir gücümüz yoksa Filistin’de yaşayan kardeşlerimizin daha refah ve barış içinde yaşamaları için bir katkıda bulunamıyorsak fiilen en azından onlara yardım edebiliriz. Yaşadığımız ülkelerde Fransa gibi gelecek hafta İngiltere’de konserler olacak en azından orada olan bitenlerleri sadece savaş halindeyken değil de savaştan sonra halkın neler çektiğini bir şekilde duyurmamız gerekiyor. Gerçekten Gazzeliler için en zor dönem savaştan sonraki dönemdir, bunları biz yaşadığımız toplumlarda, etrafımıza, çevremize duyurmamız lazım.” (Enes Suiçer - İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.