banner2
Öne Çıkanlar PapeAlioune Ndıaye Dergah Camisi İmam Hatibi İbrahim Onat Pamuk (Kütlü) Pakistan MİLGEM Korvet Projesi MİLGEM Korvet Projesi

Gazze ambargosunu kıracak 2. filo

Gazze’ye uluslararası yardım götürmek ve ambargoyu kırmak için harekete geçen 'Özgürlük Filosu II' yeniden yola çıkmaya hazırlanıyor.

 

12-15 civarında gemiden oluşması beklenen Gazze'ye uluslararası yardım filosunun Mayıs sonunda hazır olacağı ancak Türkiye'deki genel seçimlerin ardından hareket edeceği belirtiliyor.

 

Gazze’ye uluslararası yardım götürmek için çalışmalarını sürdüren “Özgürlük Filosu II” koordinasyon heyeti, Yunanistan ayağını temsil eden “Gazze’ye bir gemi” barış inisiyatifinin evsahipliğinde 9-10 Nisan tarihlerinde Atina’da yaptığı toplantıların ardından bir basın toplantısı düzenledi.

 

Basın toplantısına, aralarında İHH’nın Batı Şeria temsilcisi İzzet Şahin’in de bulunduğu farklı ülkelerden temsilciler, Özgürlük Filosu I’e katılan aktivistler, Yunan parlamentosundan milletvekilleri, sivil toplum temsilcileri, Yunanistan’da yaşayan Filistin vatandaşları katıldı. Basın toplantısının ardından Gazze için “Mavi Marmara” gemisinin kumbara maketiyle yardım da toplandı. Seçimden sonra filo yola çıkacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.