banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl Sanlıurfa Haber Urfa Haber Uluslararası Robot Yarışması nedir?

Gazeteciler Adem ve Hamit serbest
Suriye'de çıkan iç karışıkları yakından takip etmek için bölgeye giden gazeteciler Adem Özköse ve Hamit Coşkun'un uzun süren esaretleri bugün sona eriyor. İki gazetecinin Suriye'den İran'a oradan da Türkiye'ye getirilecekleri öğrenildi. Konuyla ilgili ilk açıklamayı bugün Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu yaptı.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, twitter'dan, Suriye'ye gittikten sonra kendilerinden haber alınamayan iki Türk gazeteci Adem Özköse ve Hamit Coşkun'un şu anda Tahran'a doğru yolda olduklarını duyurdu.

Davutoğlu, Türkiye'nin özel bir uçağının da şu anda Tahran'a doğru yola çıktığını ve gazetecileri alacağını belirtti.

İHH'DAN DA AÇIKLAMA GELDİ

Konuyla ilgili bir açıklama da İHH İnsani Yardım Vakfından geldi. İHH'dan yapılan açıklamada iki gazetecinin Tahran'a götürüldüğü belirtildi. İHH, Adem ve Hamit'in akşam saatlerinde Türkiye'de olmasının beklendiğini belirtti.

İHH'dan yapılan açıklamada şöyle denildi: "yaptığı açıklamada "Suriye'de tutulan gazeteciler Adem Özköse ve Hamit Coşkun için İHH İnsani Yardım Vakfı'nın yürüttüğü insani diplomasi süreci devam ediyor. İHH Başkanı Bülent Yıldırım'ın başında olduğu heyet halen görüşmelerini sürdürüyor. "Gazeteciler Adem Özköse ve Hamit Coşkun şu saat itibari ile halen Şam'da bulunuyorlar. Gün içerisinde yaşanacak gelişmeler doğrultusunda vakfımızdan anlık bilgilendirmeler yapılacaktır. Bilginize sunar çalışmalarınızda kolaylıklar dileriz."

Adem ve Hamit'i almak için Tahran'a Türkiye'den bir uçak gittiği belirtiliyor.

İKİ İRANLI DA SERBEST

Türkiye'nin girişimleri sonucu serbest bırakılan iki Türk gazeteciden sonra Suriye'de muhaliflerin elinde oldukları iddia edilen iki İranlı'nın da serbest kaldığı öğrenildi.

56 GÜN SONRA İLK GÖRÜNTÜLERİ

Adem ve Hamit'ten, Suriye yönetiminin elinde kaldıkları 56 gün boyunca hiçbir haber alınamamıştı. İki gazeteci, İHH ve MAZLUMDER'in girişimleri sonucu 56 gün sonra ilk kez görüntülenmişlerdi.





dünya bülteni

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.