banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Fransa'da Müslüman okullarına rağbet artıyor

Fransa’da 2015-2016 eğitim yılına 2 Eylül itibaren start verildi. Fransa’da okullarda başörtüsü yasak olmasından ve Müslüman okullardaki öğrencilerin başarılarından dolayı Fransa’daki Müslüman aileler çocuklarını bu okullara gönderiyor.

Ulusal Özel Müslüman Eğitim Federasyon Başkanı Maklouf Mameche, “Bu sene Fransa genelinde yaklaşık 3 bin öğrenci 44 Müslüman okullarında ders görmeye başladı.” dedi.

Mameche, “Ayrıca bu sene Fransa’da 3 okulumuz yeni dönemde eğitim vermeye başladı. Her geçen yıl Müslüman okullara rağbet artıyor, bazı okullarda yapılan 4 başvurudan 3'ünü kabul edemiyoruz. Bu da sadece okul kapasitesinin dolmasından kaynaklanıyor. Buna rağmen önümüzde 15 ile 20 arası okul projemiz var inşallah bunlar kısa zamanda biter.” dedi.

Fransa’da Müslüman okullarda açılan her yeni sınıfın devlet tarafından tanınması ve yardım yapılması için 5 sene gerektiğini belirten Mameche, bunun çok uzun bir süre olduğunu, böyle olursa tüm sınıfların devlet tarafından tanınması için 20 yılın gerektiğini belirtti. Mameche son olarak, yetkililerden bu sürenin kısaltılması istedi. (Enes Suiçer - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.