banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Suruç Urfa Haber Balıklıgöl

Fransa'da bölgesel seçimlerin sonuçları belli oldu

Fransa’da dün gerçekleşen İkinci tur bölgesel seçimlerinde, Nicolas Sarkozy’nin Cumhuriyetçiler Partisi (Les Republicains) yüzde 39,7 birinci olurken, sosyalistler ise yüzde 31,9 oy oranı ikinci oldu.

İkinci turda 6 bölgede birinci gelerek büyük bir sürpriz yapan Marine Le Pen’in Aşırı Sağ Partisi (Front National), bu sefer yüzde 28,4 oy alarak üçüncü sırada kaldı.

Seçimlerin ilk turunda 6 bölgede birinci gelen ancak ikinci turda hiç bir bölgeyi alamayan Front National partisinde büyük bir hayal kırıklığı yaşanıyor. Kesin olmayan sonuçlara göre 13 bölgenin 6’sı sosyalistlere, 5’i de Cumhuriyetçiler Partisinin aldığı belirtilirken, henüz sayımları tamamlanmayan iki bölgeyi de bu iki partinin alması bekleniyor.  (Enes Suiçer-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.