banner2
Öne Çıkanlar Kovancı Mahallesi Rafael Karaköprü’de İsmar tepkisi Şanlıurfalı Haseki

Flaş! Şam'da da Gösteriler Başladı

Suriye'de muhalifler, ordunun Cisr eş Şuğur kasabası çevresindeki tüm tarlaları ateşe verdiğini duyurdu, bugün Şam'da da gösteriler başladı

Hafta başında Suriye’nin Türkiye sınırı yakınlarındaki Cisr eş Şuğur kasabasında 120 güvenlik gücünün öldürülmesinden sonra Suriye ordusu dün kasaba ve çevresine geniş çaplı bir operasyon başlattı.

Bölgede bulunan muhalifler, orduyu Cisr eş Şuğur kasabası çevresinde tarlaları ateşe vermekle suçladı. Muhalefet grupları içindeki eylemciler, Suriye ordusuna bağlı savaş helikopterleri ve tankların kasabaya ateş açarken, ilerleyen askeri birliklerin evleri buldozerlerle yerle bir ettiklerini, tarlaları ve hasadı ateşe verdiklerini söyledi.

Muhalefet ayrıca, güvenlik birimlerinin çeşitli kent ve kasabalardaki hükümet aleyhtarı göstericilere ateş açtığını; 32'yi aşkın insanın öldüğünü belirtti.

Muhalefetin anlattıkları konusunda Suriye hükümetinden bir açıklama gelmedi.

BAŞKENT DE KARIŞTI

Suriye'de bugün de, başkent Şam'ın bir banliyösü de dahil, çeşitli kesimlerinde geniş çaplı gösteriler olduğu bildiriliyor. Yetkililerse, protestocuların ateş açtığını savundu.

Uluslararası Kızıl Haç Örgütü, şiddet olaylarına hedef olanlara ulaşılmasına derhal izin verilmesi gerektiğini bildirdi.

Dünya Bülteni

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.