banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Flaş Haber!... Suriye'de ateşkes ilan edildi



Suriye'de Esed ile muhalifler arasında aracı olan İran heyeti ile muhalifler arasında yürütülen ateşkes görüşmeleri sonuç verdi.

Anlaşmanın sonucuna göre 3 bölgede 6 ay sürecek bir ateşkesin uygulanması konusunda anlaşmaya varıldığı açıklandı.

İran heyeti ile muhalifler arasında yürütülen ateşkes görüşmelerinde ateşkesin uygulanacağı 3 bölgenin ise Şam'ın Zebedani ilçesi ile İdlib'in Kafarya ve Fua ilçeleri olduğu belirtildi.

Yapılan anlaşmaya göre Fua ve Kafarya ilçelerinde aralarından kadın ve çocukların da bulunduğu 10 bine yakın sivilin rejimin kontrolündeki bir bölgeye çıkacağı, buna mukabil Şam'ın Zebedani ilçesinde bulunan silahlı muhaliflerin ise sadece hafif silahlarını yanlarına alarak İdlib kırsalında muhaliflerin kontrolünde bulunan bölgeye gidebilecekleri belirtildi.

Anlaşmanın sonucu olarak ayrıca, ateşkes süresince rejime ait savaş uçaklarının Fua, Kafarya, Binniş, Taftanaz, Maret Nasrin, Ram Hamadan ile Zaran beldeleri ve çevresine saldırmayacağı kabul edildi.

Anlaşma maddeleri arasında ayrıca, rejimin elinde tutuklu olarak bulunan bin erkek ile 500 kadının serbest bırakılması şartı da var.

Anlaşmanın bu sabah itibariyle uygulanacağı belirtildi.(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.