banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Teknik Direktör Cihat Arslan Taşlıdere Şanlıurfalı Belediye

Fitne

Mısır'da muhalefetin oluşturduğu Vatan Kurtarma Cephesi ile Temerrut (İsyan) Hareketi'nin düzenlediği Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi karşıtı gösteri Kahire'nin ünlü Tahrir Meydanı'nda, Mursi'yi destekleyen grupların gösterisi ise Nasır City'de Rabiat'ül Adeviyye Meydanı'nda başladı.


GİT SLOGANLARI

Güvenliğin protestocular tarafından sağlandığı Tahrir Meydanı'nda düzenlenen gösteri nedeniyle bölgedeki yollar trafiğe kapatıldı. Çevre bölgelerden yoğun gösterici kitlesinin Tahrir'e doğru hareket ettiği gözlemlenirken, meydandan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için "Git" sloganları yükseliyor.

Mursi'ye muhalif grupların 30 Haziran için yaptıkları milyonluk gösteri kampanyası çerçevesinde Tahrir'de hergün gösteri yapmaya başlayan grubun Pazar gününe kadar alanda kalacağı bildiriliyor.

"MURSİ'Yİ SEVİYORUZ"

Öte yandan Mursi destekçileri Nasır City bölgesindeki Rabia El Adeviye Camisi önünde toplandı. Göstericiler, "Şiddet istemiyoruz, Mısır'ı seviyoruz" şeklinde pankartlar açarak Mursi'ye destek sloganları attı.

Onbinlerce Mursi destekçisi, Cuma namazının ardından ülkenin geleceği ve şehitler için birlikte dua etti. Masura ve Zagazig'deki çatışmalarda hayatlarını kaybedenler için de gıyabi cenaze namazı kılındı.

YOLLAR TRAFİĞE KAPATILDI

Nasır City bölgesinde de gösterinin yapıldığı alan ile çevresindeki yollar trafiğe kapatıldı. Alanın güvenliğini göstericiler sağlarken, 40 dereceyi bulan hava sıcaklığına rağmen her iki bölgede de göstericilerin alanları doldurduğu görüldü.

Skynews Arapça servisi, muhaliflerin kitlesel gösteri çağrısı yaptığı 30 Haziran öncesinde Mısır ordusunun ülkenin büyük kentlerine takviye birlikler gönderdiğini duyurdu.

Başta başkent Kahire olmak üzere ülkenin büyük kentlerindeki bazı binaların Mısır ordusu tarafından koruma altına alındığının belirtildiği haberde Kahire semalarında da askeri helikopterlerin devriye uçuşu yaptığı ifade edildi.

Lübnan'dan yayın yapan el-Meyadin televizyonu, ise muhaliflerin İskenderiye kentinde İhvan-ı Muslimin bürolarına saldırdığını belirterek yaşanan çatışmalarda 4 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Mısırlı muhaliflerin 30 Haziran'da düzenlemeyi planladığı kitlesel gösteri öncesinde Mansura kentinden de çatışma haberleri gelirken, bugün Kahire'nin Rabiatu'l Adeviye cami çevresinde Mursi yanlılarının, Tahrir meydanında da muhalifleri gösteri düzenlediği bildirildi.

Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi yanlılarıyla muhalifleri arasında çeşitli kentlerde yaşanan ve ölümlerle sonuçlanan çatışmalar üzerine ülkenin resmi dini otoritesi olarak kabul edilen el-Ezher üniversitesi, iç savaş uyarısında bulundu ve tarafları soğukkanlı olmaya çağırdı.

Mısır Savunma Bakanı Abdulfettah Sisi, Mısır ordusunun ülkenin kontrol edilemeyecek şekilde kaosa sürüklenmesine izin vermeyeceğini açıklamıştı.

dunyabulteni-YDH

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.