banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Filistinli ailenin yürek parçalayan hikayesi

Ortadoğu’da devam eden savaşlar binlerce insanı mağdur etmeye devam ediyor. Savaştan kaçan binlerce aile ve yaşadıkları travmalar. Her bir ailenin ayrı bir hayat hikâyesi var. Savaşlar insanlara kan ve gözyaşından başka hiçbir şey getirmedi.  Öldürülen, yurtlarını terk etmek zorunda bırakılan insanlar, parçalanan aileler ve yürek parçalayan hayat hikâyeleri…

Savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınmaya çalışan Filistinli Sukayr ailesi de bu ailelerden bir tanesi. Sınırdan bırakılmadıkları için kaçak yollardan Türkiye’ye geçmeye çalışan Sukayr ailesinin bazı fertleri Suriyeli askerler tarafından yakalanıp Yermük kampına götürülürken ailenin diğer fertleri ise Şanlıurfa’ya sığındı.

Yaşadıklarını İlke Haber Ajansına anlatan Abdul Nasır Sukayr, hayırseverlerden kendilerine uzanacak bir yardım eli bekliyor.

“Türkiye’ye gelmek için 18 saat yol yürüdük”

Yaşadığı sıkıntıları anlatmaya çalışan Abdul Nasır Sukayr konuşmasına şöyle başladı: “Gazze ve Filistin’de savaş vardı. Bizler günlerce aç kaldık sonra ailece göç etme kararı aldık. Önce Ürdün’e oradan da üç günlük deniz yolculuğunun ardından Suriye’ye geçtik. Suriye’de savaş olduğu için oradan eşim ve çocuklarımla beraber Türkiye’ye geçmeye karar verdik.”

Suriye’den Türkiye sınırına kadar 18 saatlik yol yürüdüklerini belirten Abdul Nasır Sukayr, saatler sonra ulaştıkları Kilis sınır kapısından pasaportları olmadığı için alınmadıklarını söyledi.

“Oğlumun ellerini arkadan kelepçeleyerek eşim ve kızımla beraber götürdüler”

Altı kişilik ailesiyle birlikte Türkiye’ye kaçak yollarla tel örgülerden geçme kararı aldıklarını söyleyen Abdul Nasır Sukayr, “Tel örgüleri geçmeye çalışırken Suriye’deki askerler tarafından fark edildik. Ben ve iki küçük erkek çocuğum karşı tarafa geçmiştik. 15 yaşındaki oğlum,10 yaşındaki kızım ve eşim ise Suriye askerleri tarafından yakalandılar. Benim gözlerimin önünde oğlumu dövüyorlardı ve ben hiçbir şey yapamadım. Oğlumun yüzü kan içinde kalmıştı ve ağlıyordu. Ellerini arkadan kelepçeleyerek eşim ve kızımla beraber götürdüler. Ben ise çaresiz onların götürülüşünü seyrettim. Sonra ben iki çocuğum Kilis’e sonra da Şanlıurfa’ya geldik.” şeklinde konuşarak yaşadıklarını anlattı.

“Ailemle ayda bir sefer görüşüyorum”

Suriye’de kalan eşi ve iki çocuğunun Suriye Yermük kampında olduğunu söyleyen Abdul Nasır Sukayr, ailesiyle ayda bir sefer görüşebildiğini söyledi.

küçük çocuğun parklarda topladığı plastik şişelerle geçiniyorlar

İnşaatlarda günlük 10-15 TL arası yevmiye ile çalıştığını ifade eden Abdul Nasır Sukayr, inşaatta çalışırken ayağının kırıldığı için hiçbir iş yapamadığını küçük iki çocuğunun topladığı pet şişelerle hayata kalmaya çalıştıklarını belirtti.

Ayağım kırıldığı için çalışamıyor

Ayağı kırık olduğu için ayda 350 TL’ye kiraladığı iki odalı evin kirasını ödeyemediğini dile getiren Abdul Nasır Sukayr, konuşmasına şöyle devam etti: “Ben başta Türkiye halkına teşekkür ederim bize sahip çıktıkları için ve bizi korudukları için. Hayırseverlerden tek istediğim şey benimki önemli değil ben idare ederim ama çocuklarımın durumu iyi değil onlara bir yardım elini uzatmalarını bekliyorum. Tek istediğim çocuklarımı geçindirmek onlara elbise almak, yiyecek almak tek istediğim bu.” diyerek hayırseverlerden yardım istedi. (Osman Gülebak-A.Hakim Bulut-İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.