banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Filistine yardım malzemesi götürülecek

Gemiler 15 Mayıs'ta İstanbul'dan yola çıkacak. İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, ambargoyu delmek için yola çıktıklarını ve İsrail'in kendilerini durduramayacağını söyledi.

"Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım" kampanyası kapsamında İHH İnsani Yardım Vakfı'nda basın toplantısı düzenlendi. İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım'ın ev sahipliği yaptığı toplantıya, Özgür Gazze Hareketi Temsilcisi Huveyda Arraf, İngiltere, İrlanda ve Yunanistan'dan gelen insan hakları aktivistleri ile Filistin'de yaralandıktan sonra Türkiye'de tedavi edilen Samir Ennacar ve Mahmut Jaru katıldı.

Toplantıda konuşan Bülent Yıldırım, Filistin'e hareket öncesi dünyanın birçok yerinde
çalışmaların sürdüğünü ve gemi sayısının her geçen gün arttığını belirterek, "Biraz daha gayret etsek dünyanın her yerinden yardım olacak. Bu bir vicdan ve iyilik sahiplerinin hareketidir. Bizde İHH olarak yardımlarla 2 gemi satın aldık. 1080 kişilik yolcu, 3 bin 500 ton kuru yük gemisi. İnsanlar gemi satın alabilmek için büyük fedakarlıklar yaptılar" dedi.
İsrail'in Gazze'yi haksız bir şekilde dört bir yandan çevirdiğini kaydeden Yıldırım "Ambargo anlaşmalarında deniz yolu yoktur ve orası Filistin'in kara sularıdır. Biz gideceğiz, çünkü uluslararası deniz hukukuna göre İsrail'in müdahale etme hakkı yok. Müdahale ettiği an o ülkeye müdahale etmiş olur. Ben İsrail'e sesleniyorum; savalın bir hukuku vardır, çocuklara ve kadınlara karşı yaptıklarınız sizi yalnızlığa itiyor. Bu geminin geçmesine izin verin, ambargoyu kaldırın ki insanlar da 'İsrail'in vicdanı varmış' desinler" diye konuştu.

Özgür Gazze Hareketi Temsilcisi Huveyda Arraf ise birkaç yıl öncesine kadar küçük bir grup olduklarını ve ülkelerinin yapması gerekenleri yerine getirmedikleri için bu işe giriştiklerini söyledi. "Bizce insan gücü silahtan daha güçlüdür" diyen Arraf, "2008 yılında 2 gemiyle İsrail'in askeri gücüne karşı durduk ve kazandık. Gazze halkı bizi kahraman gibi karşıladı. Biz o gün şunu anladık ki ambargo kalkması için defalarca ve daha çok insanla oraya gitmemiz gerekiyordu. Bu noktada tekrar geleceğimize dair onlara söz verdik. Bugün de bu ambargoyu kırmak için kararlıyız" dedi.

Yunanistan'dan gelen Pisias Vangelez de 3 yıl önce bu konuda çalışmalara başladıklarını belirterek, "Zamanla büyüdük ve çalışmalarımızı güçlendirdik. Birçok insan Gazze'ye neden gittiğimizi soruyor. Bizim iki amacımız var. Birincisi Filistin halkının yanında olmak, ikincisi bölgede insanlığa katkı sağlamak" şeklinde konuştu.

Öte yandan, şuana kadar 10'dan fazla geminin Gazze'ye yola çıkmak için hazırlandığı, 15 Mayıs'a kadar da gemi sayısının daha da artacağı açıklandı. Gazze'ye götürülecek yardımlar arasında ilaç ve inşaat malzemesi olduğu belirtildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.