banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Eyyübiye

Filistin’de 3. İntifada resmen başladı

Hamas Siyasi Büro şefi Halid Meşal'in geçtiğimiz gün yapmış olduğu çağrıya hazırlık yapan Filistinliler Kadir gecesini ihya etmek için Mescid-i Aksa'ya girmesine siyonist reejim tarafindan engel olununca fitil ateşlenmiş oldu.

20 bini aşkın Filistinli, İsrail ordusunun saldırı ihtimaline aldırmadan Kudüs'e doğru yürüyüşe geçti. Bölgeden gelen haberler İsrail Ordusu'nun gerçek mermilerle saldırdığını bildirirken, çok sayıda Filistinli yaralı olduğu ifade edildi.

Mescid-i Aksa, Ramallah, Batı Şeria ve Ramallah ile Kudüs arasındaki Kalandiya bölgesinden on binlerce Filistinlinin  Gazze'ye doğru yürüyüşe geçmesi ile "Üçüncü İntifada" başlamış oldu. Yürüyüşlere  engel olmak isteyen Siyonist askerlerinin ateş açması sonucu iki Filistinli şehit oldu, 200'den fazla gösterici yaralandı.

Siyonistlerin yoğun saldırısına boyun eğmeyen Filistinli gençler ‘şehadete’ yürüyerek devrime doğru adım attıklarını söylediler.

Qalandiya denetim noktası ve Şufat'da eş zamanlı başlayan protesto gösterileri bir anda tüm Batı Yaka'da kitlesel direnişe taşındı.

Gazze'de ki direniş hareketleri de eylemleri selamlayarak yarın Kudüs gününde direnişi genişleterek 3. İntifada çağrıları yaptı. (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.