banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl haber Sanlıurfa Nicolò Zaniolo

Filistin-İsrail görüşmeleri Ekim'de yeniden başlayacak

Filistin ile İsrail heyetlerinin Mısır aracılığıyla yürüttüğü dolaylı ateşkes müzakereleri 23 Eylül Pazartesi günü yapılan görüşmelerle sona erdi.

Kahire'de bulunan Hamas Siyasi Birimi üyelerinden İzzet Er-Reşak, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, dün gerçekleştirilen görüşmeyle bu turun sona erdiğini bir sonraki turun Ekim ayının son haftasında başlayacağını belirtti.

Tarafların müzakerelerde görüşülmesini istediği konuları bildirdiğini belirten Er-Reşak, Filistin tarafının bildirdiği taleplerinin şunlar olduğunu kaydetti: "Ateşkesin kalıcı hale getirilmesi, Gazze Şeridi'nin yeniden imarı, havaalanı ve limanın açılması, işgal yönetiminin 12 Haziran'dan sonra Batı Yaka'da başlattığı tüm cezalandırma uygulamalarına son verilmesi, esir takasıyla özgürlüğe kavuştuktan sonra yeniden gözaltına alınan esirler ile Filistin Parlamentosu Başkanı ve esir milletvekillerinin serbest bırakılması konularının gündeme alınmasını talep ettiğini belirtti.






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.