banner2
Öne Çıkanlar ABD Urfa Emir Preldzic 4 Milot Rashica Milot Rashica Galatasaray

Filistin Büyükelçi İHH Standında

04.06.2011 Cuma günü  saat 09:10 da Filistin Ankara Büyükelçisi ve Filistin’in el-Halil kentinin  Belediye Başkanı İHH'nın Şanlıurfa Merkez Karakoyun İşmerkezi önünde günlerdir açtığı 2. Özgürlük Filosu Kayıtları standını ziyaret etti.
Filistin Ankara Büyükelçisi Nebil Maruf ve el-Halil Şehri Belediye Başkanı Halit Osaily ve beraberindeki Filistin Heyeti bugün saat 09:10 civarı İHH'nın Şanlıurfa Karakoyun İşmerkezi önündeki 2. Özgürlük Filosu Kayıtları için açtığı standı ziyaret etti. Yaklaşık 20 dakika standın başında bulunarak İl Koordinatörü Behçet ATİLA ile sohbet etti. Çok sayıda basın mensubunun da hazır bulunduğu ziyarete bir açıklama yapan Filistin Ankara Büyükelçisi Nebil Maruf, "Mavi Marmara tamamen insani yardım gemisi idi. Bu ikinci insani yardım konvoyuna katılacakları şimdiden, Urfa’dan selamlıyorum. İnşallah bu ikinci seferde başarı ile tamamlanacaktır. İnşallah Filistin de buluşacağız. Filistin'deki savaş baskıcı ve özgür irade arasında bir savaştır." İfadelerini kullandı. Bir soru üzerine İsrail'in Türkiye'den özür dilemesi gerektiğini aktaran Maruf, "İsrail kesinlikle Türkiye'den özür dilemelidir." dedi.  Gazetecilerin Mavi Marmara gemisine yapılan saldırı gibi tekrar ikinci yardım gemisine bir saldırı olur mu olursa ne yapacaksınız sorusuna ise Maruf "Gaybı ancak Allah bilir, İsrail her zaman insani yardım gemilerine saldıracaklarını söylüyor. Önemli olan Türkiye hükümetinin tavrıdır. Hükümetin bu konudaki tavrı ve duruşu güzeldir” ifadelerini kullandı.
Ziyaret esnasında  Filistin heyetine bilgi veren İHH İl Koordinatörü Behçet ATİLA şunları kaydetti; Bir Filistin Heyetini ilimizde görmekten mutluluk duyuyoruz. Türkiye’deki müslümanlar olarak sadece yaralarınızı sarmak için değil aynı zamanda Filistin’in özgürlüğü için de uzun süredir çaba sarf ediyoruz ve inşallah devam da edeceğiz. Malumunuz geçen yıl Filistin’e özgürlük filosu adıyla denizden yardım getirmek ve Gazze ambargosunu dünya gündemine getirmek ve bu ambargonun kalkması için yola çıktık, ve Siyonist İsrailin saldırısına maruz kaldık, ama yılmadık, korkmadık bu yıl tekrar filo olarak gideceğiz. Bu amaçla ilimizde de faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Geçen hafta Filistin için Urfa’mızdan 300 bin TL tutarında ilaç gönderdik, 5 günden beridir de Karakoyun İşmerkezi önünde İHH olarak Filistine destek ve 2.Filo  Kayıtlarını yaptığımız bir stand açmış bulunmaktayız. Siz değerli Filistin heyetine bu standımızı ziyaret ettikleri için çok teşekkür ediyorum. Ayrıca geçen yıl Mavi Marmara’da bulunmamızdan dolayı Filistin Meclisinin kararı ile bize Filistin vatandaşlığı verdiğiniz için de ayrıca teşekkür ediyorum. Son olarak şunu söylemek istiyorum, Filistinlilerin Siyonistlere karşı birlik içinde  kardeşçe mücadele etmelerini temenni ediyoruz. Bizim için Urfa ne ise Gazze odur, El Halil odur.  Kudüs’ün ise hepimiz için apayrı bir yeri vardır. Bu yüzden yıllardır bu alandaki çalışmalarımızı yoğunlaştırmış durumdayız. Filistin sorununu her platformda dile getiriyoruz ve bu konuda çok sayıda faaliyetimiz mevcuttur.  Bu çalışmalarımız Allahın izniyle hep devam edecektir. Filistin’in en kısa zamanda gerçek anlamda özgürlüğüne kavuşmasını temenni ediyoruz. " dedi.
 
Büyükelçi daha sonra Mavi Marmara gemisinin maketlerinden yapılan kumbaralardan iki tanesini satın aldı.
Filistin heyeti Önceki gün(Perşembe) de saat 20:10 da El-Ruha otelinde bazı STK  temsilcileriyle ( İHH, AGD, Günyüzü-Der, İnsan-Der, Kalem-Der, Ehli-Beyt Der.) bir araya gelmiş ve Filistin konusu hakkında bilgi alışverişinde bulunmuştu. Büyükelçi bir soru üzerine “artık El-Fetih, Hamas diye bir şey yok, Sadece Filistin var” demişti.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.