banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Urfa Balıklıgöl Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

Filistin büyük gösteriye hazırlanıyor
Anlaşmayı zafer olarak gören Hamas, Gazze'de gövde gösterisi yapmayı planlıyor. Hamas, dün yapılan bir toplantıyla anlaşmanın detayları ve karşılama törenine ilişkin bilgileri diğer direniş gruplarıyla paylaştı.

Hamas'ın istediği 477 kişilik ilk grubun gelecek Salı gününden itibaren salıverilmesi bekleniyor.
Buna göre, ilk tören Gazze'nin Mısır'la sınır kapısı olan Refah'da yapılacak. Buradaki törene Filistin Başbakanı İsmail Haniye ve direniş gruplarındab  önde gelen isimler katılacak. Daha sonra serbest bırakılan Filistinliler, otobüslerle Gazze şehir merkezine götürülecek. El Ketibe'de yapılacak karşılama ise tam bir "şov" olarak planladı.

Şalit'in kaçırılması yeniden canlandırılacak

Gazze tarihindeki en büyük gösteri olacağı söylenen karşılamaya yüzbinlerce Gazzeli'nin katılması bekleniyor. Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin Kassam Tugayları yürüyüş yapacak, zafer marşları çalınacak. Ayrıca Gilad Şalit'in kaçırılması da yeniden canlandırılacak.

"Özgürlere Vadedilen Karşılama" adlı etkinlikte ana konuşmacı ise Haniye olacak.

Karşılamalara Batı Şeria'da sınırlama

Jerusalem Post gazetesi konuyla ilgili haberinde, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın kontrolündeki Batı Şeria'da karşılama törenlerine sınırlama getirildiğini iddia etti.

Haniye geçen Cuma, Abbas'ın karşılama törenine davet edilip edilmediği yönündeki bir soru üzerine, ''O zaten Filistinli. Davet etmeye gerek yok'' demişti.

İsrail ve Hamas 2006 yılında esir alınan Şalit'e karşı 1027 Filistinli'nin serbest bırakılmasını öngören anlaşmayı geçen hafta imzalamıştı. Anlaşmaya göre, gelecek hafta 450 erkek ve 27 kadın, iki ay içinde de 550 Filistinli serbest kalacak. Esir değişimleri ise Mısır üzerinden yapılacak.
Gazze tarihindeki en büyük gösteri olacağı söylenen karşılamaya yüzbinlerce Gazzeli'nin

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.