banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Fethullah Gülen dönüyor mu?

Fethullah Gülen, 12 Eylül referandumu ve 12 Haziran seçimleri sonrasında Türkiye'ye dönmeye karar verecek mi? Gülerce, Fethullah Gülen'in yanıtını açıkladı...

ABD'de yaşayan Fethullah Gülen, 12 Eylül referandumu ve 12 Haziran seçimleri sonrasında Türkiye'ye dönmeye karar verecek mi? Gülen'in ve Gönüllüler Hareketi'nin sözcüsü olmadığını katıldığı her programda tekrar açıklayan Zaman yazarı Hüseyin Gülerce, Fethullah Gülen'e yönelik yaptıkları dön çağrısını ve Gülen'in yanıtını ilk kez açıkladı.

NTV'de Ruşen Çakır'ın hazırlayıp sunduğu Yazı İşleri programına Yalova'dan katılan Gülerce, Çakır'ın Sizinle ilgili şöyle bir mesaj geldi. Biz eskiden yazılarını okurduk, şimdi merak ediyoruz. demişler. Anladınız herhalde. Fethullah Gülen'in sözcüsü gibi bir imajınız var kamuoyunda. Bu imaj sizi rahatsız ediyor mu? sorusunu şöyle yanıtladı:

SÖZCÜ YAKIŞTIRMASI YÜZÜNDEN OTOSANSÜR YAPIYORUM

Bu benim elimde değil. Ben hek programda Gülen hareketinin bir sözcülük makamı olmadığını, Sayın Gülen'in kendisinin açıklama yaptığını söyledim. Siz de Gülen hareketini iyi bilirsiniz. Ben sözcü olmadığıma sizi şahit gösteririm. Ben kendi fikirlerimi yazmak isterim. Ama yazacağım şeyler sözcülük iddiası ile başka türlü yorumlanır mı diye düşünmeden edemiyorum. Geçen bir yazı yazdım: Ak Parti'nin başarıları üzerine. İnternet sitelerinde ise Gülerce'den ince ince mesajlar diye yorumladılar. Beni otosansüre zorluyor bu durum. Böyle bir şey olmasa ben çok daha rahat ifade edeceğim fikirlerimi... Ama yoğurdu üfleyerek yemem gerekiyor.

MESELEYE AK PARTİ PAK PARTİ DİYE BAKMAM

Gülerce Çakır'ın Gülen Hareketini izleyen biri olarak bu hareketin bir siyasi paryiye angajmanını ilk kez gördük. Referandumda oldu. Bu kadar açık pozisyon aldığınızı hatırlamıyorum sizin de... Gülen Hareketi merkezdeki partilere eşit mesafede dururdu eskiden. Şimdi tercihini alenene belirliyor, taraf tutuyor gibi görünüyor. Yanılıyor muyum? sorusunu ise şöyle yanıtladı:

Fotoğrafa bakınca öyle görünüyor. Ama yorumlamak lazım bunu. Referandum süreci kırılma noktasıdır. Zaman gazetesi Ergenekon davasını asrın davası diye yorumluyoruz. 100 seneden beri ittihat ve terakkiden beri darbeciler ilk defa yargılanıyor. Darbeciler ve darbe teşebbüsü yapanlar yargılanıyor. 12 Haziran seçimleri için de 100 yılın fırsatı dedim ben. Bu davanın arkasında siyasi olarak iktidar iradesini koyuyor. CHP ve BDP bu meselenin davanın arkasında durmuyor. İster gönüllüler, ister Gülen hareketi deyin, bu sivil toplum hareketinin mesajlarını aktarması ancak demokratik ortamda mümkün olur. Ben referandumda AK parti adına değil demokratikleşme adına destek verdim. Bu AK partililerşme meselesi değil. Bu memleket meselesi. Ben destekleyen parti AK Parti mi PAK Parti mi diye bakmam.

GÜLEN TÜRKİYE'YE DÖNECEK Mİ?

Çakır'ın kendisine de sık sık Fethullah Gülen Türkiye'ye gelecek mi? sorusunun sorulduğunu hatırlatarak Koşullar Fethullah Gülen'in geri dönüşü için uygun bir ortam yaratıyor mu? Bu durumda mıyız? şeklindeki sorusuna ise Gülerce şunları söyledi:

Bu soruyu en doğru yanıtlayacak olan muhterem Fethullah Gülen'dir. Bir kaç gün önce bir Alman muhabir de o soruyu soruyor. Muhterem Gülen de "gurbetlik hasretini kavuşma dindirir... Ama ne yapayım ki kaderin gönüllü mahkumuyum" diyor. Bundan sonrası benim yorumum. Humeyni gibi dönecek iddialarına cevaben "ben dönersem kendim gibi dönerim" diyor.

GÜLEN'E DÖN ÇAĞRISI YAPTIK AMA...

Gülerce ardından Fethullah Gülen'e yönelik dön çağrısı yaptıklarını ilk defa açıkladı:

"... ilk defa size anlatayım. Bundan 4 yıl önce ben yaşlarda bir grup arkadaş kendi aramızda Sayın Gülen'e "dönün" demediğimiz için konuştuk. Türkiye'de bulunan arkadaşlar "Hocaefendi'ye gelin lütfen Türkiye'ye dememiz gerekmiyor mu" konusunu tartıştık uzun uzun. Baştan fizikçi mantığımla kendi vereceği karar derken ben de böyle yapmamız gerektiğine ikna oldum.

Kendisinden bir randevu aldık. Karşısına geçtik. Şöyle bir talebimiz var dedik. Bir arkadaş içli bir mektup yazmış. O mektubu okutmadan gülümseyerek aldı, cebine koydu. 'İşi hissiyata dökmeyin. En hisli olan benim. Ben uçaktan iner inmez Türkiye'yi karıştırmak isteyenler bir provokasyon düğmesine basacaklar. Böyle bir şeye izin veremem' dedi..."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.