banner2
Öne Çıkanlar ABD Emir Preldzic 4 Kovancı Mahallesi Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba Av Ferhay karataş

VAN - Saadet Partisi İl Başkan Özay İlhan, Van’da  Fahri Kur’an kursu öğreticiliği yapan yüzlerce kurs hocasının son dönemde yaşamış olduğu mesleki sıkıntılar ve atamalar ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Fahri hocaların her yaz ve kış döneminde fahri alımlar için il müftülüğünce yılda iki kez sınava tabi tutulduklarını, ayrıca çoğunun 2 adet yeterlilik belgesinin bulunduğu halde emeklerinin hiçe sayılarak mağdur edildiklerini belirten İlhan, fahrilerin gözlerinin torba yasada olduğunu söyledi.

İlhan, söz konusu sıkıntılar hakkında en kısa sürede çözüm bekleyen fahri hocaların, 3 yıldır hükümetten kadro talep ettiklerini, KPSS ve mevcut yeterlilik belgeleri oldukları halde kadroya geçirilmediklerini belirtti.


Şuan Türkiye'de güncel yeterlilik belgesi ve geçerli KPSS puanı olan 3 bin 500 civarında fahri Kur’an kursu öğreticisi olduğunu söyleyen İlhan, “Fahri hocaların bizler aracılığı kamuoyuna birçok talepleri olmuştur. Yapılan yeni değişiklikle Diyanet İşlerinden sorumlu olan Başbakan Sayın Davutoğlu’nun bu konudan haberdar olmasını ve kendilerine sahip çıkarak destek olmasını istemektedirler. Bizler de bu kardeşlerimizin yanında olduğumuzu ve çözüm noktasında ilgili kurumların takipçisi olacağımızı beyan ediyoruz.” şeklinde konuştu. (Hacı Yılmaz-İLKHA)
 






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.