banner2
Öne Çıkanlar PapeAlioune Ndıaye İcra Müdürlüğü İmparatorluk çöküyor! İbrahim Özer İbrahim Halil Tepe

F-16'lar Bingöl'de PKK mevzilerini bombaladı

Kobani eylemlerinin ardından suikast, silahlı eylem ve ve güvenlik noktalarına saldırıda bulunan PKK’ya ait grupların bulunduğu hedefler, Malatya ve Diyarbakır’dan kalkan Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ait savaş uçakları tarafından bomba yağdırıldı.

3 günden  bu yana Dağlıca Karakolu, PKK’lı teröristlerin doçka ve roketatarlı saldırılarına  yeniden hedef oldu. Önceki günkü  saat 14.00 ile 15.00 arasında  yaşanan PKK saldırılarına,  askerlerin karşılık vermesine rağmen PKK , dün  yeniden saldırıya geçti.

Son saldırı  üzerine harekete geçen Genelkurmay Başkanlığı, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun bilgisi dahilinde, Hava Kuvvetlerine ait jetlere bombalama talimatı verdi. Talimat üzerine Diyarbakır ve Malatya’dan Kalkan F-16 ve F-4 savaş uçakları tarafından, Dağlıca böşgesinde bulunan Pkk mevzilerine  hava operasyonu düzenlenerek birçok hedefi vurdu. Hava operasyonunda PKK’nın ağır zayiatlar verdiği kaydedildi.
Çözüm sürecinin başlamasından sonra PKK’ya karşı ilk kapsamlı hava operasyonunun yapılması dikkat çekti.

Öte yandan çözüm süreci  kapsamında  son bir yıldır PKK’ya yönelik tedbirleri oldukça  gevşeten hükümetin tavrıyla adeta şımaran PKK’lı çeteler, HDP’nin Kobani bahanesiyle ‘Sokağa inin’  çağrısı  yapması üzerine,  bayram  günlerinde  başlayan  taşkınlıklarla birçok ilde  terör estirmişti.  HDP/PKK’lı çetelerin özellikle  İslami kesimi hedef alan  saldırılarında, 11’i İslami kimliğe sahip  toplam 38 kişi hayatını  kaybetmişti.  (İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.