banner2
Öne Çıkanlar Urfa Yetim Der toz Sugeldi Candeias

Evlenmeden olmaz diyenler haklı çıktı

ABDde yapılan bir araştırma, evlenmeden önce birlikte olmayan çiftlerin, daha mutlu, daha istikrarlı bir ilişkiye ve daha tatmin edici bir cinsel hayata sahip olduklarını ortaya koydu. Araştırmaya göre din bir faktör mü? 

Evlilik ve seks konusunda Amerikalı uzmanlar tarafından yapılan yeni bir araştırmadan ilginç sonuçlar çıktı. Beklemeyi tercih eder çiftlerin, cinsel yaşamlarında tatmin oranlarının yüzde 20 arttığı, yüzde 12 oranında daha iyi iletişim kurdukları ve cinsel yaşam kalitelerinin yüzde 15 arttığı belirlendi. Uzmanlar, bunun evlenmeden önce cinsel ilişki kurmayan bireyler arasındaki iletişimin gelişmesine bağlı olabileceğini belirtiyor.

ABDnin Utah eyaletindeki Brigham Young Üniversitesi tarafından 2 binden fazla evli çift arasında yapılan araştırmanın sonuçları Family Psychology (Aile Psikolojisi) dergisinde yayınlandı. Araştırma ekibin lideri profesör Dean Busby, İlişkilerini cinsel boyuta taşımak için daha fazla bekleyenlerin cinsel yönden daha mutlu olduğunu tespit ettik. Bence bu bireyler arasındaki iletişimin gelişmesinden, çiftlerin konuşma ve sorunların üstesinden gelmek için birlikte çalışmayı öğrenmeleri ve ardından cinsel boyuta geçmelerinden kaynaklanıyor diyor.

Uzmanlar araştırmalarından dinin bir faktör olmadığını belirtirken, bir bekaret yemininden değil, çiftlerin evlenene dek cinsel ilişkiye girmeme kararı almalarından bahsettiklerini belirtiyorlar.

Seks terapisti Paula Hall ise, Bekleyen çiftler, iletişimin ve birbirlerini etkilemenin çok fazla yolunu bulacaktır. Beklentileriyle ilgili olarak daha fazla konuşabilirler. Ancak eninde sonunda seks daima iletişimle ilgilidir ve ister evli olun ister olmayın esas nokta budur diyor.

MİLLİYET

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.