banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Karbonmonoksit Zehirlenmesi Önlemleri Nelerdir Başkan Kuş: Merkezde Sanayiye İzin Vermeyeceğiz Yeşilova

Esed'e karşı savaşan Ahrar'uş Şam komutanı öldürüldü

HABER MRK- Suriye’nin İdlib şehrinde bomba yüklü araçla düzenlenen bombalı saldırıda Esed’e karşı savaşan muhalif Ahraru'ş Şam Tugayı Komutanı Hasan Abbud ve bazı saha komutanlarının da aralarında bulunduğu 45 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

İslami Cephe Ahraruş Şam Basın Sorumlusu Salih Anadani  yaptığı açıklamada, düzenlenen saldırıda, Tugay lideri Hasan Abbud ile beraber saha komutanlarından Ebu Talha, Ebu Yazan eş-Şami, Ebu Eymen, Ebu'lhayr Tuum, Ebu Enes Binneş ile İslami Cephe'de şer’i yetkili Ebu Abdulmelik'in, İdlib'in Ram Hamdan köyündeki bir karargahta toplantı halindeyken, bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda hayatını kaybettiklerini söyledi.


Saldırıda ayrıca  onlarca kişinin de yaralandığını ifade eden Anadani, patlamanın sebebi  ve  saldırıyı kimin gerçekleştirdiğinin henüz belli olmadığını söyledii

Terör örgütü IŞİD, daha önce Halep'te, Ahraru'ş Şam'ın kurucusu ve El-Kaide'nin önemli simalarından Ebu Halid es-Suri'yi öldürmüştü.Bu saldırıyı da  IŞİD’in  gerçekleştirmiş olması ihtimali üzerinde duruluyor.


Ahraruş Şam liderlerinin kimyasal saldırı sonucu boğularak öldüğü ve saldırı bölgesinde kan izi olmadığı gelen bilgiler arasında.

Geçen hafta İslami Cephe/ Ahraruş Şam Amerikan büyükelçisi ile görüşmeyi reddetmişti.






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.