Notice: session_start(): ps_files_cleanup_dir: opendir(/var/lib/lsphp/session/lsphp70) failed: Permission denied (13) in /home/balikligol.com/public_html/index.php on line 9
Esad'ın Mezhebi Muhaliflerden Güvence İstedi haberleri
banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Urfa Balıklıgöl Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

Esad'ın Mezhebi Muhaliflerden Güvence İstedi

Suriye'nin ülkeden ayrılan en yüksek rütbeli subayı sayılan Manaf Tlass, Esad'ı terk etmesi halinde katliama uğramayacaklarına dair Alevilere güvence verecek bir güvenlik ağı temin etmenin siyasi geçiş için anahtar olduğunu söyledi.

Suriye'yi haziran ayında terk eden eski General Manaf Tlass, sığınma hakkı aldığı Fransa'da, ''Benim asıl misyonum, Esad'ın yönetimden gitmesi halinde Alevilerin rejimle birlikte intihar etmiş olmayacağını göstermek.'' dedi.

Tlass, siyasi geçişten önce yapılması gerekenin, muhalefet ile ordunun Esad'ı terk etmeye hazır ve uzlaşılabilir üyeleri arasında bir güven ortamı temin edilmesi olduğunu söyledi.

Tlass pek çok Alevi'nin ülkede olanlardan memnun olmadığını, ama yönetimin değişmesi halinde kendileri için gerekli olan güvenli ortamın da bulunmadığını düşündüklerini söyledi.

Manaf Tlass, Sünni olsa da, Suriye'den kaçmadan önce yaklaşık yüzde 80'i Alevi olan Özel Hükümet Güçleri'ne komutanlık yapmıştı.

Dünya Bülteni

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.