banner2
Öne Çıkanlar Urfa Sanlıurfa Sanlıurfa Haber Balıklıgöl Şanlıurfaspor

Esad güçleri Türkiye sınırında vuruyor
Suriye ordusunun Türkiye sınırı yakınındaki İdlib bölgesini vurduğu açıklandı.

Suriyeli muhalifler, orduya ait 90 kadar tank ve zırhlı aracın Idlib kentinin güneybatısını vurduğunu açıkladı. Saldırıya askeri helikopterlerin de destek verdiği belirtildi.

Muhalifler, ordu saldırısında ölenler ve yaralananlar olduğunu söyledi. Bölgeye yönelik bombardıman devam ettiği için yaralılara yardım edilemediği ifade edildi.

Özgür Suriye Ordusu üyelerinin de bölgedeki köylerinden birinde, hükümet güçlerince kuşatıldıkları kaydedildi.

ÇEKİLME SÖZÜNE RAĞMEN OPERASYON

Şam rejimi, Annan barış planı çerçevesinde 10 Nisan'a kadar askerlerini kentlerden çekeceği sözünü vermişti. Ancak muhaliflere göre, Suriye ordusu bu sürenin dolmasına 2 gün kala operasyonlarını artırmış durumda. Hama, Humus ve Idlib'te yoğunlaşan çatışmalarda can kaybı yaşandığı belirtiliyor.

UYDU FOTOĞRAFLARI

Amerika Birleşik Devletleri de ülkedeki son durumu gözler önüne seren uydu fotoğraflarını yayınladı. Washıngton'ın Suriye büyükelçisi Robert Ford'un, sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta yayınladığı fotograflarda, Hama, Deraa,Humus gibi kentlerde ağır silahların yerleşim bölgelerini vurmak üzere hazır durumda beklediği görülüyor.
Dunyabulteni.net

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.