banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Ertekin: “Revaklar için girişimlerimiz devam ediyor”
Bilindiği Üzere, geçtiğimiz yıl revakların yıkım kararı alınmış ve Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı E. Sabri Ertekin revakların Şanlıurfa’ya getirilmesi için girişimlerde bulunmuştu. Önümüzdeki aralık ayının ilk haftasında yıkılacak olan revakları Şanlıurfa’ya kazandırmak için Milletvekili Halil Özcan ile görüşen ŞUTSO Başkanı E.Sabri Ertekin, Milletvekili Özcan’dan diplomatik düzeyde girişimlerde bulunmasını talep etti.

 

Konu hakkında bir açıklama yapan Başkan Ertekin, açıklamasında şu sözlere yer verdi: Revaklar için girişimlerimiz devam ediyor. Yaklaşık 450 yıl önce Mimar Sinan tarafından tasarlanan ve Ünlü Mimar Mehmet Ağa tarafından yapılan revakların, Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdulaziz’in onayının ardından, 5 Aralık’ta yıkım işlemine başlanması bekleniyor. Bizler tarihi eserlerimize sahip çıkmak zorundayız. Bu revakların ilimize kazandırılması için çabalamaktayız. Kâbe çevresinin genişletilmesi sebebiyle yıkım kararı alınan revaklar için en uygun şehir manevi kimliğinden dolayı Şanlıurfadır. Ayrıca bu revakların Balıklıgöl çevresine yerleştirilmesiyle manevi atmosferi daha da yükseltecektir. Milletvekilimiz Sayın Halil Özcan ile bu konuyu görüştük ve revakların Şanlıurfa’ya kazandırılması için girişimlerde bulunmasını talep ettik. O da sağ olsun bu konunun üzerinde duracağını ve bizlere yardımcı olacağını ifade etti. İnşallah bu revakları ilimize kazandıracağız” dedi.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.