banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Teknik Direktör Cihat Arslan Enver Sedat Yahlizade Bıcak Kesmetaş köyleri

Ertekin; Franszılara tepkimizi gösterelim
Fransız Ulusal Meclisi’nde, 577 milletvekilinden 50'sinin katıldığı genel kurul oturumunda oy çokluğuyla kabul edildi. Kabul edilen yasa teklifinin ardından Fransa’ya tepkiler artarak devam ederken bir tepki de Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı E. Sabri Ertekin’den geldi. Osmanlı Devleti’nin zayıfladığı bir dönemde cereyan eden bu olayın zulme uğrayan yerli halkın bir tepkisi olarak görülmesi gerektiğini vurgulayan Ertekin “gereken tepkimizi gösterelim fakat bu olayı da çok büyütmemek lazım” dedi.

 

Ertekin açıklamasında şunları kaydetti:

Tabi bu yasanın kabul edilmesi hiç hoş bir şey değil, zaten meclislerindeki oy kullanan milletvekillerine bakıldığında yüzde 10 gibi bir çoğunlukları vardı.  Bizde böyle bir oylama olsaydı bu çoğunlukla  kabul edilmezdi.  Bu olayı aşırı büyütmemek lazım .Osmanlı Devleti’nin zayıfladığı bir dönemde cereyan eden bu olay, kışkırtılan ermeni vatandaşlarımız, yerli vatandaşlara eziyet etmeye başlamış, düşmalarla işbirliği yapılmaya başlanmış, Osmanlı Devleti de bu ermeni vatandaşlarımızı oldukları yerlerden başka umum yerlere göndermişler. Tabi bu gönderiliş esnasında başlarına istenmeyen olaylarda gelmiş olabilir. Tabi kimse kimseye durduk yerde olumsuz davranamaz, belki onların davranışlarına bir tepki gerçekleştirilmiştir. Burada bir soykırım söz konusu değildir,  bu olay zulme uğrayan yerli halkın bir tepkisi olarak görülebilir.  Aşırı büyütmenin bir anlamı yok. Onların yaptıkları da bizim yaptıklarımız da açıklansın. Gereken tepkimizi gösterelim fakat bu olayı da çok büyütmemek lazım. Üstelik Osmanlı Devleti yıkılmış yerine Türkiye Cumhuriyeti devleti kurulmuş, bu olay, mevcut devletin de herhangi bir sorumluluğunda olan bir olay değil. Bunun böyle değerlendirilmesi gerekirdi” dedi.
www.balikligol.com


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.