banner2
Öne Çıkanlar teog news mehmet ekinci Nihat Çiftçi Akhisar Belediyespor

Erdoğan - Merkel basın toplantında konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Merkel ile düzenlediği ortak basın toplantısında yaptığı konuşmada, “Vize serbestisi konusunda kalan altı kriteri en kısa zamanda yerine getirmeyi planlıyoruz. Vize serbestisinin sağlanması ve Gümrük Birliği güncellemesine başlanması ve katılım müzakerelerinin canlandırılması hem Türkiye’nin hem de AB’nin faydasına olacaktır. Bu kritik sürecin belli çevrelerin kaprislerine ve siyasi engellemelerine maruz bırakılmadan ilerletilmesini diliyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, devlet ziyaretini gerçekleştirmek üzere gittiği Almanya’nın başkenti Berlin’de Almanya Başbakanı Angela Merkel ile baş başa ve heyetler arası görüşme gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Almanya Başbakanı Merkel gerçekleştirdikleri görüşmelerin ardından basın toplantısı düzenledi.


“Vize serbestisi konusunda kalan altı kriteri en kısa zamanda yerine getirmeyi planlıyoruz” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Vize serbestisinin sağlanması ve Gümrük Birliği güncellemesine başlanması ve katılım müzakerelerinin canlandırılması hem Türkiye’nin hem de AB’nin faydasına olacaktır. Bu kritik sürecin belli çevrelerin kaprislerine ve siyasi engellemelerine maruz bırakılmadan ilerletilmesini diliyoruz. Avrupa’nın lider devletlerinden Almanya’nın vereceği desteğe da büyük önem veriyoruz” açıklamasında bulundu.

“TÜRKİYE, BAŞTA SURİYE KRİZİ OLMAK ÜZERE BÖLGESEL KONULARDA CİDDİ SORUMLULUK ÜSTLENİYOR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye, başta Suriye krizi olmak üzere bölgesel konularda ciddi sorumluluk üstleniyor. Komşumuz Suriye’de 7 yıldır süren ve 1 milyon insanın hayatına mal olan zulmün bir an önce sona ermesini arzu ediyoruz. Bu noktada Almanya'yla benzer bir yaklaşıma sahibiz. Burada, Almanya'nın Suriye meselesinin bilhassa insani boyutuna gösterdiği hassasiyet nedeniyle memnuniyetimi ifade etmek istiyorum. Türkiye ve Almanya, mülteci krizinin akut döneminde de sorumluluk almış, ciddi fedakârlıklar ortaya koymak suretiyle bu süreci yumuşatmışlardır.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İki ülke ilişkilerini özel kılan en önemli unsurlardan biri Almanya'daki 3.5 milyona varan soydaşlarımızın varlığıdır. Vatandaşlarımızın, kökleriyle bağlarını koruyarak Alman toplumuna “eşit katılım” temelinde entegrasyonu teşvik ediyoruz. Sosyal ve ekonomik alanda ve tabii eğitimde insanlarımızın tam fırsat eşitliğinden yararlanması bu süreci hızlandıracaktır” dedi. Kaynak: Cumhurbaşkanlığı

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.