banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Erdoğan; Esed rejimi bitti
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Suriye'ye askeri müdahalede bulunması için NATO'ya istekte bulunabileceğini söylediği iddia ediliyor.
İtalyan Corriere Della Sera gazetesine konuşan Erdoğan'ın, Suriye için NATO'dan talepte bulunabileceğin söylediği ileri sürüldü.

Gazetenin sorularını cevaplandıran Erdoğan'ın, "Esed rejimi bitti. 10 bin kişi öldü. 25 bin kişi Türkiye'ye, 100 bin kişi ise, Ürdün'e göç etti. Bir ülke kendi halkına baskı uyguluyorsa, silah ve tanklarla onlara saldırıyorsa bunun sonucunda insanlar kaçıyorsa nerede adalet? Suriye ile 900 kilometrelik bir sınırı paylaşıyoruz. Her zaman iyi bir dostluk bağına sahip olduk. Ne yazık ki Esad bizim güvenimizi dikkate almadı. Tunus'ta bir şeyler hareketlenmeye başlayınca onu uyardık. Şöyle dedik: ‘Doğru yolu seç, siyasi partilerin doğmasına izin ver, özgürlük yolunu aç, siyasi tutukluları bırak. Şimdi Suriye'de durum çok ciddi. Şimdiye kadar Suriye'ye karşı sabırlı olduk ama Hükümet sınırdaki hatalarına devam ederse 5'inci maddeye göre bu artık NATO'nun sorunu olur. Esad, şimdiye kadar Annan'a verilen hiçbir sözü yerine getirmedi. Ölümler devam ediyor. Güvenlik Konseyi daha ciddi bir tavır almalıdır. Avrupa Birliği, dışarıdan seyirci kalmamalıdır" dediği belirtiliyor.

Başbakan Erdoğan, Suriye'ye askeri bir müdahale olasılığına ilişkin olarak, "Bu sadece Türkiye'nin sorunu değildir. Güvenlik Konseyi ve Arap Birliği'nin ortak adımları gerekiyor" dedi.
Dunyabulteni.net

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.