banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Sanlıurfa Sanlıurfa Haber Şanlıurfaspor

Erdoğan ABD'den Gülen'i isteyecek

NATO zirvesi için Galler’de bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün ABD Başkanı Barack Obama ile bir görüşme yapacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan yapacağı görüşmede, 'Siz teröristleri istediğinizde biz verdik. Siz de ya bunu sınır dışı edin ya da verecekseniz bize verin' diyecek. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Galler yolunda uçağındaki gazetecilere yaptığı açıklamada, Galler'de düzenlenen NATO zirvesi sırasında bugün ABD Başkanı Barack Obama ile görüşeceğini ve darbe girişimi ile suçladığı Gülen Cemaati'nin lideri Fethullah Gülen'i ABD Başkanı Barack Obama'dan isteyeceğini söyledi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan bu talebi nasıl dile getireceğini anlatırken, iade için yeterli belge ve bilgi olduğu belirterek, "Türkiye'de elde bilgi-belge olmadan ne yapacaksınız diyenler var. Oysa bütün her şey dinlemeler, tapeler ortada. Bir ülkenin başbakanı dinlendi, bir ülkenin bakanları dinleniyor. Bundan daha büyük belge olur mu? Bunlar ortaya çıkarıldı ve yayınlandı. Şu anda bu adamlar bütün elektronik cihazları vesaireleri kaçırmak suretiyle delilleri yok etme noktasına geldiler. Bunlar adeta bir casusluk örgütü oluşturmuşlar. Bütün bu işlerin odaklandığı merkez, şu anda Pensilvanya. Pensilvanya Amerika'dan başka bir yerde değil. Biz de tabii Amerika'dan madem bir stratejik ortağız, madem bizim aramızda bir model ortaklık var, siz nasıl bizden zaman zaman bazı teröristleri istiyorsunuz, biz de size veriyorsak, şu anda biz de size diyoruz ki, böyle böyle... Ya bunu deport (sınır dışı) edin ya da verecekseniz bize verin. Bunlar çok açık ve net olarak ortada. Gelsin ülkesinde yaşasın. Madem suçu muçu olmadığını söylüyor. Gelsin burada yaşasın. İdare edecekse buradan idare etsin, siyasete soyunanacaksa buradan soyunsun." şeklinde konuştu.

 Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'paralel yapı' olarak nitelediği Gülen Cemaati ile mücadele için Emniyet teşkilatında önemli düzenlemeler yapılacağını da dile getirerek, "Bundan sonra polis akademisiydi, polis kolejiydi masaya yatırıyoruz. Buraya bir miktar bazı yenilikler gelecek. Onu da zaten hükümetimizden duyarsınız." ifadelerini kullandı. 

Gazetecilerin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, Gülen’in iadesi ile ilgili bu görüşlerini daha önce de Obama'ya telefonda söylediği hatırlatılınca, kırmızı bülten sürecini dile getirdi ve, “Ancak, kırmızı bültenle aranan kişilerin yerleri bildirildiği halde bazı ülkeler tarafından verilmediğini de hatırlatmak isterim. Çok farklı anlayışlarla, ülkelerinde koruma altına alınanlar, maalesef var." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.