banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Sanlıurfa Başbakan

Engelliler Bir günlüğüne Asker oldular!

Bir günlük askerlik heyecanı yaşan engelliler için İl Jandarma Alay Komutanlığında terhis töreni düzenlendi. Törene Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Şanlıurfa Garnizon Komutanı Tuğgeneral İhsan Başbozkurt, İl Jandarma Komutanı Albay Selman Kömürcü, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ademoğlu, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, İl Emniyet Müdürü Sıtkı Akgül, engelli aileleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı’na aileleriyle birlikte gelen zihinsel ve bedensel engellilere komutanlarının gözetiminde yanaşık düzen askeri eğitim verildi. Askeri üniforma giyerek bot bağlayan ve bir günlük ‘temsili askerlik’ yapan engellilerin zaman zaman duygulandığı görüldü.

Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, temsili askerlik uygulamasına tabi erler adına Mustafa Kemal Kılıç adlı er yaş kütüğüne sembol çaktı. Bir günlük askerlik yapmanın mutluluğunu yaşayan engelliler, daha sonra Türk bayrağının altında ellerini silahların üzerine koyarak yemin etti.

“Temsili askerlik” uygulaması kapsamında yemin eden 33 engelliye terhis belgeleri Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Şanlıurfa Garnizon Komutanı Tuğgeneral İhsan Başbozkurt, İl Jandarma Komutanı Albay Selman Kömürcü, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Âdemoğlu tarafından verildi.
 
Yemin merasiminin ardından toplu fotoğraf çekimi ile devam eden programda silah sergisi gezildi. Daha sonra protokol üyeleri, bedensel engelliler ve aileleri ile birlikte yemek yedi.

Engelli Vatandaşlara 50 Tekerlekli Sandalye

Şanlıurfa’da Engelliler Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanmaya devam ediyor. Etkinlikler kapsamında Şanlıurfa Engelliler Derneği, Engelli Haftası nedeniyle yürüyüş düzenledi. Atatürk bulvarından başlayıp Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi önüne kadar devam eden yürüyüşe Vali Yardımcısı Cengizhan Yılmaz ve Büyükşehir Belediye Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, engelliler aileleri ve sivil toplum kuruluşunun temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

1 km’lik yürüyüşün ardından Şair Nabi Kültür Merkezi'nde engellilere tekerlekli sandalye dağıtım töreni düzenlendi. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan ve 50 engelliye tekerlekli sandalye dağıtılan törene katılan Vali İzzettin Küçük: "Devletin son yıllarda engellilere yönelik yaptıkları hizmet anlayışı ile engellilerimiz artık evde bakım hizmeti görüyor. Son 3 ay içerisinde 30 milyon lira engelli yakınlarına yardım yapılmıştır" dedi.

Konuşmaların ardından Vali İzzetin Küçük 50 engelli vatandaşlara tekerlekli sandalyelerini verdi. Vali Küçük daha sonra engellilerle günün anısına hatıra fotoğrafı çekti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.