banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Haliliye Viranşehir Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi

Engelleri engelleyen belediye

Sosyal Belediyecilik konusundaki atılımlarıyla takdir toplayan Eyyübiye Belediyesi dezavantajlı gruplara yönelik farkındalık çalışmalarını sürdürüyor. Göreve geldiği ilk günden itibaren ‘Engellilere pozitif ayrımcılık’ düsturuyla hareket eden Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, kamuoyunda ‘Engelli Dostu Başkan’  olarak ta lanse ediliyor. Eyyübiye ilçe sınırları içerisinde bulunan engellilere yönelik, akülü tekerlekli sandalye dağıtımını sürdüren Eyyübiye Belediyesi, şimdiye kadar gelen taleplerin yaklaşık yüzde doksanını karşılamış durumda. Eyyübiye Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğüne başvuran 317 engelli vatandaşa akülü-tekerlekli sandalyesi tahsis edilirken son olarak Eyyübiye Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen törenle 15 engelli vatandaşa daha akülü tekerlekli sandalye dağıtımı gerçekleştirildi. Sandalye dağıtım töreninde engelli vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Ekinci, engellilerle yakından ilgilenip sorun ve taleplerini de birinci ağızdan dinledi.

Eyyübiye Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü binasında gerçekleştirilen sandalye dağıtım törenine Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Belediye Meclis Üyeleri, Birim Müdürleri, engelli vatandaşlar ile yakınları katıldı. Törende konuşan Başkan Ekinci,” Sosyal belediyeciliğin gereklerini bir bir yerine getiriyoruz.” Dedi. Başkan Ekinci konuşmasında şunları söyledi;” Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren engelli kardeşlerimizle ilgili gelen emin olun bütün talepler eksiksiz bir şekilde karşılanmıştır. Bundan sonrada karşılanmaya devam edecektir. Yine belediyemiz bünyesinde engelli harita ile ilgili çalışmalar yapılıyor. Kent engelli haritası çıkarıldığında elimizdeki bu verilerle biz bu tarz zamanlarda engelli kardeşlerimizi ziyaret edeceğiz, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ziyaret edecektir. Onların da insani taleplerini karşılamış olacağız. Bugüne kadar gelen taleplerden sadece 28 tanesi karşılanmamıştır bu akülü ve tekerlekli sandalye konusunda. İnşallah onları da karşılamak kaydı ile Eyyübiye ilçesinde engelli vatandaşlarımızın talepleri yüzde yüz karşılanmış olacaktır. Sosyal belediyecilik anlayışı aynı zamanda manevi yolda olan bir anlayıştır. Eyyübiye gibi maneviyatı yüksek olan bir ilçede, engelli veya başka dezavantajlı insanlarımıza yardım etmek boynumuzun borcudur. Meclis üyesi, Birim müdürü arkadaşlarımızla inşallah bu taleplerinizi karşılamaya devam edeceğiz.”

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.