banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valiliği urfahaber Sanlıurfa Pirhalil

El Arabi'den ABD'ye Tokat Gibi Cevap

Mısır’ın Dışişleri Bakanı ABD medyasına yaptığı açıklamada, Tüm ülkeler ile dostluk kuracağını belirterek İran’ın düşman olmadığını" belirtti.

Mısır Dışişleri Bakanı El-Arabi ABD’nin Washington Post gazetesi ile röportajında, ​​ABD’li gazetecinin "Mısır İran’ın askeri gemilerinin Süveyş kanalından geçmesine neden izin veriyor?" sorusuna sert cevap verdi.

ABD, İsrail ve Mısır’dan başka tüm dünya ülkelerinin İran’la ilişkisinin olduğunu belirten El Arabi, "Biz İran’la savaş vaziyetindemiyiz ki. Biz, dünyadaki tüm ülkelerle ilişkilerde yeni sayfa açmak istiyoruz. Savaş halinde olmadığımız hiçbir ülkenin gemilerinin Süveyşden geçmesine engel olmayacağız. İran, bizim düşmanımız değil. Bana bunu mu dedirtmek istiyorsunuz? Hayır. İran bizim düşmanımız değil, bizim dünyanın hiçbir yerinde düşmanımız yoktur. İran’a gelince biz İran’la İsrail’den defalarca daha iyi ilişki kuracağız " diyerek ABD ve Batı’ya tokat gibi cevap verdi. tevhidhaber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.