banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

 Ankara’nın aktif düşünce kuruluşlarından olan Demokrasi ve Eğitim Stratejik Araştırmalar Merkezi (DESAM), eğitim sorunları konulu toplantı düzenledi. Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Merkezinde düzenlenen toplantıda, Türk eğitim sistemindeki sorunlar ele alındı.

DESAM Genel Başkanı Gürkan Avcı, Yüzyılı aşkındır Avrupalı ve ABD’li uzmanların genetiğiyle oynadığı Türk eğitim sisteminin asırlık sorunlarının devam ettiğini belirtti.

“Eğitimin asırlık sorunları devam ediyor”
Mevcut eğitim sisteminin baskı ve kurallarla dolu olduğunu söyleyen Avcı, “Eğitimin asırlık sorunları devam ediyor. Türkiye’nin eğitim sistemi, çocuk ve gençlerimizi baskı, kural, ezber ve sınav stresinden boğulmaktan kurtarıp kendisiyle ve hayatla tanıştıran bir eğitim sistemi olmalıdır. Eğitim sisteminin tüm sorunlarla ilişkili olan en önemli problemlerinden birisi de toplumu bilimsel anlayıştan uzaklaştırması, eğitimi sadece diploma olarak algılatması ve ahlaki değerleri kazandıramayan bir eğitim süreciyle muhatap kılmasıdır. İnsanlığın yüksek, derin ve üstün değerleriyle, kendi kültür, erdem ve inançlarıyla ilişkili bilimsel ve özgün bir eğitim sistemine ihtiyacımız var.” dedi.

“Tarih kitaplarımız tam bir yalan rüzgârı”
Eğitim sisteminin soru sormayı bilmeyen çocuklar yetiştirdiğine dikkat çeken Avcı, “Bizim eğitim sistemimizde soru sormak, eleştirmek ve sorgulamak çok tehlikeli ve yasak. Son yüz elli yıldır ne yapıyoruz, başımıza gelenler kimler yüzünden geldi, dostumuz ve düşmanlarımız aslında kimdir, bize neler oldu?  Tarih kitaplarımıza bakın tam bir yalan rüzgârı. Ezberleyen ama gerçekleri öğretmeyen, bizi parça parça, bölge bölge bölen bonzaili bir eğitim sistemimiz var. Ortak bir sorunumuza karşı bile asla ortak bir paydada buluşamıyoruz.” şeklinde konuştu. (Ali Adiyaman – İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.