banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Gürcistan'da

 Gürcistan Ortodoks Kilisesi Patriği ll. İlia’nın resmi daveti üzerine Gürcistan’a giden Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Zeki Levent Gümrükçü, Patrik ll. İlia'nın yardımcıları ve Patrikhane sözcüsünün de aralarında bulunduğu kalabalık bir heyet tarafından karşılandı.

Ziyaretinin ilk gününde Yunus Emre Enstitüsü Tiflis Türk Kültür Merkezi ve TİKA'nın ofisini ziyaret eden Başkan Görmez, yürütülen çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgi aldı.

Gürcistan temasları kapsamında Gürcistan Ortodoks Kilisesi Patriği ll. İlia ve Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelashvili ile de bir araya gelecek olan Başkan Görmez, Tiflis Cuma Mescidinde halka hutbe irat edecek.

Ziyaretinin üçüncü gününde Ahıska’da temaslarda bulunacak olan Başkan Görmez, Gürcistan programının son gününde Batum’a hareket ederek, Acara Metropoliti ve Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümeti Başkanı Arçil Habadze ile de bir görüşme yapacak. Batum’da Müslümanlarla da bir araya gelecek olan Başkan Görmez, temaslarının ardından Pazar günü yurda dönecek. (İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.