banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Dışişleri Bakanlığından Burkina Faso'ya seyahat uyarısı

Dışişleri Bakanlığı, Burkina Faso’nun başkenti Vagadugu’da yaşanan siyasi istikrarsızlık neticesinde ülkedeki emniyet ve güvenlik durumunun bozulabileceği ve çıkabilecek olayların ülkedeki vatandaşların da güvenliğini olumsuz etkileyebileceğinden dolayı bu ülkeye seyahat etmekten kaçınmalarını tavsiye etti.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Vatandaşlarımızın bu aşamada zorunlu kalmadıkça Burkina Faso’ya seyahat etmekten kaçınmalarında fayda bulunmaktadır. Halen Burkina Faso’da bulunan veya Burkina Faso’ya gitmek zorunda olan vatandaşlarımızın ise, şahsi güvenlikleri açısından her türlü tedbiri almaları, olası gelişmelere hazırlıklı bulunmaları ve her koşulda müteyakkız olmaları önem arz etmektedir.“ ifadelerini kullandı.

Yapılan açıklamanın devamında, “Vatandaşlarımızın, ayrıca, Bakanlığımız ve Vagadugu Büyükelçiliğimizce yapılabilecek uyarı ve duyuruları dikkatle takip etmeleri tavsiye edilmektedir.“ denildi.

Dışişleri Bakanlığı Burkina Faso’da bulunan vatandaşların, Vagadugu Büyükelçiliği ile bakanlığın konsolosluk çağrı merkezine başvurmalarını da tavsiye etti.

(İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.