banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Erdoğan Başbakan

Dicle Üniversitesi eğitime eksiklerle başladı

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin en büyük üniversitelerinden biri olan Dicle Üniversitesi, 2014–2015 eğitim ve öğretim yılına eksiklerle başladı.

Kampus içinde bulunan yolların bozuk olduğunu, durak kenarlarında bulunan bankların ise kırık olduğunu belirten öğrenciler, yetkililerin görevlerini yerine getirmelerini istedi.

Bu yıl üniversiteye başladığını söyleyen Hüseyin Muğuç, üniversitenin halini görünce hayal kırıklığına uğradığını söyledi.

“Yolları bozuk, durakları kırık olan üniversiteye hizmet yapmıyorlar”
Üniversite içerisinde birçok eksikliğin olduğunu ifade eden Muğuç, “Bu yıl üniversiteyi kazandım. Üniversiteye ilk geldiğim zaman hayal kırıklığına uğradım. Çünkü alan ve kampus olarak Türkiye’de ilk sıralarda yer alan üniversitenin yollarının bozuk, duraklarının kırık ve lavabolarının ise kirli olduğunu gördüm. Araba beklerken güneşin altında beklemek zorunda kalıyoruz. Üniversite, dış görünüşüyle güzeldir ama fakültelerin içine girdiğimizde hayal kırıklığı yaşıyoruz. Dicle Üniversitesi’ne hizmet yapmıyorlar. Yetkililerin bunlara çözüm bulmaları gerek.” dedi.

Fakültelerde bulunan lavaboların kirli olması nedeniyle rahat bir şekilde abdest alamadıklarını söyleyen Hasan Akkurt ise, üniversite için harcanan paralarının bir kısmının dahi olsa yol ve bank gibi eksiklere harcanması gerektiğini belirtti.

“Okul yönetiminin görevlerini hakkıyla yapmalarını istiyorum”
Durakların yanında bulunan bankların kırık olması nedeniyle yağmur günlerinde otobüs beklerken ıslandıklarını söyleyen Akkurt, “Geçen yıldan beri Dicle Üniversitesi’nde okuyorum. Okulun birçok sorunu olduğunu gördüm. Örneğin, duraklar berbat durumdadır. Yağmurlu havalarda otobüs beklerken ıslanıyoruz. Okulda lavaboların kirli olmasından dolayı abdest dahi alamıyoruz. Şu an okulda öğrenci merkezi yapılıyor. Buraya verilen paraların birazı okul içini güzelleştirmek için kullanılsaydı daha iyi olacağını tahmin ediyorum. Buradan okul yönetimlerine seslenerek görevlerini hakkıyla yapmalarını istiyorum.” ifadelerini kullandı. (Hamza Adiyaman/Ali Adiyaman - İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.