banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

''DHA Yalan Haber Yapmıştır''

 Hilvan ilçesinde iki aile arasında 17 yıldır devam eden husumet, Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) yetkililerinin arabuluculuğunda barışla sonuçlandı.  

Ancak Doğan Haber Ajansı (DHA), konuyla ilgili haberinde, barışta hiçbir rolü olmayan Ak Partili Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık’ın barışı sağladığını belirtti.

Bu duruma çok sert tepki gösteren, barışın mimarlarından Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Hilvan İlçe Teşkilatı Yönetim Üyesi Cemal Çınar, ‘’DHA yalan haber yapmıştır’’ dedi.

Konuyla ilgili olarak konuşan Cemal Çınar, ‘’ 17 yıl önce aslen akraba olan, Ş.Urfa'nın Hilvan ilçesinde ikamet eden Cidal ve Karataş aileleri arasında mülkiyet anlaşmazlığından kaynaklanan husumet sebebiyle çıkan kavgada bir kişi öldü. 17 yıldan beri devam eden husumette Hür Dava Partisi Şanlıurfa İl Başkanlığı ile Hür Dava Partisi Hilvan İlçe Teşkilatının tayin ettikleri bir uzlaşı komisyonu tarafından iki aile arasında barış sağlandı’’ ifadelerini kullandı.

Barış yemeğine Kaymakam, STK, oda başkanları, muhtarlar ve Hilvan’da seçime katılan tüm siyasi parti başkanlarının davet edildiğini belirten Çınar, ‘’ Bu davetliler arasında bulunan ve sadece katılımcı olarak gelen Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık da bulunuyordu. Belediye Başkanının bu barışta en ufak bir katkısı olmamasına rağmen Doğan Haber Ajansı (DHA), habercilik anlayış ve ahlakı ile bağdaşmayan yalan bir haberle, barışı sağlayanın HÜDA PAR değil de Ak Partili belediye başkanı olduğunu göstermesi ahlaken çok düşük bir duruma düşmüşlerdir. DHA’nın yaptığı yalan haberi tüm kamuoyu önünde tenkit ve tekzip ederim’’ şeklinde konuştu.(Mehmet Can Yardımcı-İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.