banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Sanlıurfa Şanlıurfa Valiliği urfahaber Urfa

Davutoğlu'dan IŞİD'de Zehir Zemberek Uyarı

Musul'da Türk konsolosluğuna IŞİD'in yaptığı saldırı ve 48 kişiyi rehin almasının ardından Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ABD ziyaretini yarıda kesmiş ve Türkiye'ye dönme kararı almıştı.

Davutoğlu'nun açıklamalarından satırbaşları:

- Musul’da son günlerde artan terör tehdidi nedeniyle yaklaşık dört gündür 24 saat Sayın Başbakan ve bizler alarm halindeydik.

- Çalışmalarımızı sürdürürken  faaliyetlerimize rağmen maalesef Irak güvenlik güçleri IŞİD’in ilerlemesi karşısında Musul’u terk etmek zorunda kaldı.

- Musul Başkonsolosumuz görev bilinciyle çalışmalarını sürdürdü. Biz tahliye talimatı gönderdik ancak çatışmaların artması nedeniyle güvenlik şartları sağlanmadan tahliyesinin getirdiği riskin içeride kalmalarından daha fazla olacağı bilgisi verildi.

- Musul herhangi bir Irak şehri gibi güvenlik konusunda belli taahhütlerin sağlanması gereken bir şehirdir. Bu Irak devletinin sorumluluğundadır.

- Önemli olan tüm vatandaşlarımızın salimen ülkeye getirilmesidir.

- Türkiye ilk defa böyle bir krizle karşılaşmıyor. Daha önce bezer durumlarda vatandaşlarımızı nasıl ülkeye getirdiğimizi herkes biliyor.

Kaynak: Haber7

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.