banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Sanlıurfa Başbakan

Davutoğlu, Suriyeli mülteciler için devrede
Suriye’den gelen sığınmacıların sayısı giderek artarken Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye’nin bu ülke vatandaşlarına kapılarını asla kapatmayacağını bildirdi.

Kamplarda kalan sığınmacıları ziyaret etmek üzere Hatay’a giden Davutoğlu, "Suriyeli kardeşlerimize herhangi bir şekilde kapı kapatmamız, (sığınmacı sayısının) 10 binden sonra durması gibi bir şey söz konusu değil." dedi. Davutoğlu, buna rağmen konunun hassasiyetini anlatırken, "Ancak tabii bu çok büyük bir dalga haline dönüştüğünde, bu bölgesel ve uluslararası bir mesele olayına dönüşme potansiyeli de taşır. O bakımdan gönlümüz ve hedefimiz böyle bir göç dalgasının artarak devamını engelleyecek sürecin bir an önce başlaması. Yani reformların bir an önce devreye girmesi." diye konuştu. Bakan, sayının artması durumunda meselenin uluslararası boyut kazanacağına dikkat çekti.

Davutoğlu, bölgedeki Türk büyükelçilerini ve bazı önemli başkentlerdeki büyükelçileri Ankara’ya çağırdıklarını da hatırlatarak, onlarla sadece Suriye konusunu değil, bütün Ortadoğu’daki gelişmeleri ele alacaklarını kaydetti. Bugün yapılacak toplantılardan elde edilen bulguları Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Erdoğan ile paylaşacağını dile getirdi. Bakan Davutoğlu, Suriyeli sığınmacıların durumunu yerinde incelemek üzere Hatay’ın Yayladağı ilçesindeki kampları ziyaret etti. Hatay Valisi Celalettin Lekesiz ile birlikte Suriyelilerin geldiği Güveççi köyü sınırını gezen Bakan Davutoğlu, çadır kentte göç dalgasının başladığı ilk günden bugüne kadar yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

ESED’İN TEMSİLCİSİ ANKARA’DA

Başbakan Erdoğan’ın salı günü Suriye lideriyle yaptığı telefon görüşmesinin ardından Esed’in özel temsilcisi Hasan Türkmani ve Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Abdülfettah Ammura dün Ankara’ya geldi. Suriyeli yetkililer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi. Görüşmede Suriye’deki gelişmeler ile Türkiye’ye sığınan Suriyelilerin durumu ele alındı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.