banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Darmstadt Said-i Nursi Camii Afrika'da su kuyusu açtı

Dünyanın birçok yerinde düzenlediği yardım faaliyetleriyle tanınan Avrupa Yetim-Der, gerek Türkiye gerekse dünyanın diğer coğrafyalarında yaşayan birçok insana, çeşitli yardımlarla ulaşmaya devam ediyor. 

Uzmanlar tarafından susuzluk ve kuraklığın etkisiyle önümüzdeki yıllarda ciddi şekilde su sıkıntısı yaşayacağı belirtilen Afrika kıtasında birçok su kuyusu açtıran Avrupa Yetim-Der, bu su kuyularına bir yenisini daha ekledi.

Almanya’nın Darmstadt şehrinde faaliyet gösteren Said-i Nursi Camii cemaati adına Uganda’da camiye yakın bir yerde açtırılan su kuyusundan toplamda bin 400 kişilik yerli halkın istifade edeceği belirtildi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Avrupa Yetim-Der Genel Başkanı Hüseyin Ateş, Avrupa Yetim-Der olarak hayır faaliyetlerine devam ettiklerini belirtti. Ateş, hayırseverleri bu konuda duyarlı olmaya davet ederek, Su Kuyusu Açma Projesine katılmak isteyenlerin dilerlerse tek başlarına, dilerlerse kurum veya kuruluş adına, dilerlerse de 10, 20, 100 veya daha fazla kişi bir araya gelerek, belirleyecekleri bir isim ile kuyu açtırabileceklerini söyledi.   (Hamza Korkut – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.