banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl haber Sanlıurfa Nicolò Zaniolo

Cumhurbaşkanı Erdoğan Paris Olayları için ne dedi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Havaalanı Mahallesi Proje Alanı’ndaki Esenler Belediyesi Kentsel Dönüşüm Konutları teslim töreninde yaptığı konuşmada, ülke ve dünya gündemine ilişkin konulara değindi.


Esenler Belediyesi Kentsel Dönüşüm Konutları teslim töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Protesto haklarını kullanan insanlara Fransız polisinin uyguladığı şiddeti kınıyoruz. Yaşanan vahim olayları dünyaya aktarmayan Batı medyasını ayıplıyorum. İnsan hakları örgütlerini, Batılı politikacıları, Paris’te yaşanan hadiseler konusunda daha duyarlı olmaya davet ediyorum” dedi.

Havaalanı Mahallesi Proje Alanı’ndaki Esenler Belediyesi Kentsel Dönüşüm Konutları teslim töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında, anahtarlarını teslim edecekleri vatandaşlara, evlerinin hayırlı olmasını diledi.

Dönüşüm için ilk kazmayı vurdukları yerde ilk anahtarları teslim ediyor olmanın, mutluluğu içinde olduklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, bakanlık, diğer ilgili kurumlar, belediye ve hak sahibi vatandaşlarla çıktıkları bu yolda, bugün ilk somut neticeyi aldıklarını ifade etti.

“Türkiye'yi hedefleri doğrultusunda geliştirmeye devam edeceğiz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Yenikapı'da, önceki gün Diyarbakır'da, daha önceki gün de Kırşehir'de milleti gördüğünü ve yerinde duramayan milletin ‘yerli ve millî bir mücadeleyle durmak yok, yola devam’ dediğini vurgulayarak “Esenler bizim yanımızdaysa, bunların hepsi karşımızda olsa ne yazar” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, halk yanlarında durduğu müddetçe de inşa etmeye, yapmaya, gerektiğinde kentsel dönüşüm değişimlerini yeniden yaparak Esenler'i, İstanbul'u ve Türkiye'yi hedefleri doğrultusunda geliştirmeye devam edeceklerini vurguladı.

“Osmangazi Köprüsü bitti ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Osmangazi Köprüsü'nün bittiğini, son tabliye bağlantısını yaptıklarını, açılışa hazır hâle geldiğini, bugün, yarın, belki de Ramazanla birlikte açılacağını ifade ederek, köprünün Orhangazi ile birleştiğini, 40 kilometre otoyol yapıldığını anlattı. Şimdi de diğer yolların yapıldığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yavuz Sultan Selim Köpüsü'nün de bitmeye yakın olduğunu, 26 Ağustos'ta açılacağını, yollarının ihalesinin de yapıldığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunus Emre'den bazı dizeler seslendirerek, millete hizmet etmekten usanmadıklarını ve usanmayacaklarını, milletin talep ettiği, destek verdiği sürece hizmet etmeye de devam edeceklerini belirterek,“Biliyorsunuz Sur, Cizre, Silopi ve Nusaybin gibi ilçelerimizde terör örgütü çok büyük yıkımlara yol açtı. Bu ilçelerimizi de hızla kentsel dönüşüm kapsamına alarak tarihî varlıkları korumak şartıyla mahallelerimizi baştan sona temizleyip yeniden inşa etmeyi planlıyoruz. İnşallah Çevre ve Şehircilik Bakanlığının koordinesinde bunun adımını atıp süratle orada TOKİ'nin de bu inşaatlara girişiyle neticeyi alacağız. Terör örgütü yıkarken biz devlet olarak, millet olarak farkımızı gösterecek ve ilçelerimizi yeniden ayağa kaldıracağız” dedi.

“Fransız polisinin uyguladığı şiddeti kınıyoruz”

“Gezi Olayları, Türkiye’nin gelişmesinden, güçlenmesinden, büyümesinden rahatsızlık duyanların sahneye koydukları senaryonun aşamalarından biriydi” şeklinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan devamında şunları kaydetti: “Dikkat ediniz, bugün Paris yanıyor Brüksel yanıyor. Başka Batı şehirlerinde de çok ciddi protestolar, olaylar, eylemler yaşanıyor. 3 yıl önce İstanbul’u mesken tutup, neredeyse kesintisiz canlı yayın yapan medya kuruluşları, bu olaylara adeta kör, sağır ve dilsiz kalmışlardır. Ne televizyonlarda canlı yayınlar, ne gazetelerde çarşaf çarşaf resimler, haberler, yorumlar, ne de olaylardan duydukları endişeleri dile getiren siyasetçiler göremezsiniz”

Paris’te yaşanan olaylardan dolayı endişeli ve kaygılı olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Protesto haklarını kullanan insanlara Fransız polisinin uyguladığı şiddeti kınıyoruz. Yaşanan vahim olayları dünyaya aktarmayan Batı medyasını ayıplıyorum. İnsan hakları örgütlerini, Batılı politikacıları, Paris’te yaşanan hadiseler konusunda daha duyarlı olmaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.

“Paris’ten ve Brüksel’den endişeliyim”

Uzun yıllardır maruz kaldığımız için bu tür durumlar karşısında soğukkanlılığımızı muhafaza ederek, gereken önlemleri aldığımızı vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Orda da yine fotoğrafçılarını gönderiyorlar, kameramanlarını gönderiyorlar. Diyarbakır sokaklarında çekim yapsınlar, oradaki benim bir tane mağdur mazlum Anadolu kadınını konuşturuyorlar. Ondan sonra da kalkıp, endişeliyiz diyorlar” şeklinde sözlerini sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Evet, ben şimdi endişeliyim. Paris’ten endişeliyim, Brüksel’den endişeliyim” dedi. (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.