banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Cumhurbaşkanı Erdoğan Umre yaptı

Suudi Arabistan’da temaslarını sürdüren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cidde Kral Abdulaziz Uluslararası Havalimanı'ndaki Kraliyet Misafirhanesi'nde ihrama girerek, karayoluyla sabaha karşı saat 03.30 sıralarında Mekke'ye geldi.

Erdoğan’ın gelişinden saatlerce önce Kabe ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alınırken, geliş saati  yaklaştıkça Mescid-i Haram’a ziyaretçi girişlerine kısıtlama getirildi. 

Mekke’ye gelişinde ilk olarak Mescid-i Haram'ı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindeki heyet, Kabe'yi tavaf edip, Merve ve Safa tepeleri arasında da Umre sa'yini yaparak Umresini tamamladı.  Erdoğan’ın Kabe  tavafı sırasında resmi ve sivil kıyafetli Suudi Güvenlik birimlerinin çok sıkı tedbirler aldığı ve Erdoğan’ın çevresinde adeta etten duvar ördüğü belirtildi. 

Erdoğan ile beraber eşi Emine Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ve Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş da Umre yaptı.

Kral Selman'ın emriyle, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve heyeti için Kabe'nin kapısı da açıldı.   Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra, Mescid-i Haram'ın yanındaki Suudi Arabistan Kraliyet Konukevi'ne geçti.

“Diyarbakır’ı unutma Sayın Cumurbaşkanımız”

Öte yandan Erdoğan’ın Kabe’yi tavaf ederken, tavaf alanında bulunan Türkiyeli Umre ziyaretçilerinden bir grubun, geçişi sırasında Erdoğan’a  seslenerek, ‘Diyarbakır’ı unutma Sayın Cumurbaşkanımız, Mustaz’afları unutma’ dediği, Erdoğan’ın da gruba bakarak başını salladığı   bildirildi. 

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.