banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin PYD nedir?

Ceylanpınar’daki Çadırkent Kapılarını Basına Açtı

Vali İzzettin Küçük tarafından basın mensuplarının çadır kentte çekim yapmalarına yönelik geziye Vali Yardımcısı Meral Uçar öncülük ederken, Ceylanpınar Kaymakamı Ahmet Karatepe de çadır kenti dolaşan basın mensuplarına yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Üç yıldan bu yana toplam 4 bin 500 çadırdan oluşan tesislerde yaklaşık 21 bin Suriyelinin ikamet ettirildiğini belirten Kaymakam Karatepe, her türlü ihtiyaçların karşılanmasının yanı sıra; çadır kentte sadece sosyal ve kültürel eğitimlerin ve Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına uygun derslerin verildiğini belirtti.

Basın mensuplarına hiçbir yönlendirme yapılmadan istedikleri gibi çadır kentte çekim yapabileceklerini ifade eden Kaymakam Karatepe: “Sayın Valimiz İzzettin Küçük’ün talimatları bu doğrultudadır. Tigem arazileri üzerinde iddia edilen konuların hiç biri yoktur, bunları sizler de göreceksiniz. Burada yapılan eğitim faaliyetleri kültür sanat kursları ve Milli Eğitim Bakanlığımızla yürüttüğümüz okuma yazma kurslarıdır. Bunları yerinde görmeniz için sayın valimizin talimatıyla bu gezi düzenlenmiştir” dedi.

Kısa bilgilendirmenin ardından Kaymakam Ahmet Karatepe çadır kentte verilen kursların yer aldığı çadırları basın mensuplarına gezdirdi. Çocukların yararlandığı anaokullarından, kadınların kurs gördüğü atölyelere kadar her eğitim faaliyetinin yer aldığı çadırların gezilmesinin ardından mahalle ziyaretleri de gerçekleştirildi.

Gezinin sonunda çadır kentte oluşturulan mahallelerin muhtarları basın mensuplarıyla bir araya geldi. Basın mensupları muhtarlara çadır kentte yapılan çalışmalar ve yapılan yardımlar hakkında soru sorma imkanı buldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.