banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valiliği urfahaber Sanlıurfa Urfa

Ceylanpınar ve Akçakale'de gergin bekleyiş

Türkiye'nin Suriye sınırına yakın kasabaları Akçakale ve Ceylanpınar'da halk sınırın öte yakasından gelebilecek tehditlere karşı gergin bir şekilde bekliyor. Her an bir kurşuna ya da top mermisine hedef olma korkusuyla yaşayan vatandaşlar çatışmaların biteceği anı dört gözle bekliyor. Son olarak sınırın ötesinden gelen kurşunlarla iki kişi ölmüş, 5'i asker birçok kişi de yaralanmıştı.

Ceylanpınar İlçesi’ne komşu olan Suriye’nin Resulayn kentinde, El Nusra ile PYD’ye bağlı YPG güçleri arasında yaşanan çatışmalar dün de tüm şiddetiyle sürdü. Çatışma sırasında 2 uçaksavar mermisi, Ceylanpınar’da Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’n deki bir evin bahçe duvarına, bir evinde terasına isabet etti.

Sınırın diğer yakasında ise çatışmalar dün kadar tüm şiddetiyle devam etti. Çatışmalarda yaralanan 30 Suriyeli, Akçakale’de hastaneye kaldırılırken, 5’inin öldüğü belirtildi. Durumu ağır olanlarsa ilk müdahalenin ardından Şanlıurfa’ya sevk edildi.

Şanlıurfa’nın Akçakale İlçesi’nin karşısındaki Suriye’nin Rakka kentine bağlı Telabyad İlçesi’nde de bir süredir kontrolü elinde bulunduran Özgür Suriye Ordusu ile ülkenin Kobani ve Aynel Arap bölgesinden gelen Demokratik Birlik Partisi (PYD) güçleri arasında da çatışma çıktı.

Zaman zaman ağır silahlar da kullanılırken, Akçakale’de çatışma seslerini duyan vatandaşlar tedirginlik ve korku yaşadı. Akçakale İlçesi’nden, Özgür Suriye Ordusu birliklerinin PYD güçlerinin mevzilendiği alanı tank ateşine tuttuğu görüldü.

TSK ALARM DURUMUNDA

TSK da sınırın diğer tarafından olup bitenleri yakından izliyor. Sınırdan gelen kurşunlara ve top mermilerine anında karşılık veriliyor.

Sınırda görevli askerler için kule nöbeti Akçakale, Ceylanpınar ve Suruç’ta güvenlik gerekçesiyle kaldırılırken, askerlerin Kob ra ve Akrep gibi zırhlı araçlarla devriye gezerek nöbet tuttukları belirtildi. Suriye’deki iç karışıklık nedeniyle kule nöbetlerinin bir süredir kaldırıldığı öğrenildi.

Kaynak: Dünya Bülteni

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.