banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul

PKK/HDP yandaşlarının, HDP'nin çağrısıyla sokaklara inerek yaptıkları eylemlerle mütedeyyin insanlara ve bölge halkına zarar vermesi ve yapılan olaylarla ilgili açıklama yapan Hür Dava Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Lokman Yalçın, olayları sert bir dille kınadı. Yalçın,  bölgede çıkan ateşin söndürülmemesi halinde bütün bölge halkının zarar göreceğini belirtti.

270'in üzerinde saldırı gerçekleşti
Partilerinin kuruluşundan bu yana üye ve gönüllülerine büyük saldırıların olduğunu ifade eden Yalçın, gerek HÜDA PAR ilçe binalarına gerekse HÜDA PAR’a yakın STK’lara şuana kadar 270'in üzerinde saldırı yapıldığını söyledi.

Kobani’nin düştüğü haberleri üzerine PKK ve PKK türevlerinin bölgede savaş ilan ettiklerini ve bu savaşın birçok ili de kapsadığını dile getiren Yalçın, “Şuanda gerek haber kanallarında gerek haber sitelerinde çok kirli bir propaganda yapılmaktadır. HÜDA PAR’ın saldırdığını söylediler. Pazartesi günü HDP yöneticilerin ve yetkililerin kendi tabanlarını sokağa inemeye ve ellerinden geleni yapmak üzere davet ettiler meydana. Salı günü akşam gece 12’den bu yana kadar bölgenin tamamında Hüda Par ilçe binalarına ve üyelerine yönelik saldırılar başladı. Tabi bu saldırlar başta Batman, Diyarbakır, Van, Siirt, Mardin, Adana, Mersin, Tarsus ve Şanlıurfa olmak üzere birçok ilde gerçekleştirildi. Ve bu saldırılar yer yer devam etmektedir. Bu saldırılar her ne kadar HÜDA PAR’a yönelik yapılıyorsa da bu saldırılar sadece HÜDA PAR camiasına yönelik değil bölgede yaşayan tüm mütedeyyin ve dindar insanlara yönelik bir saldırıdır.”  dedi.

Bu saldırı direk İslam'a ve Müslümanlara yapılıyor
PKK çetelerinin, mütedeyyin insanların işyerlerine, evlerine, araçlarına saldırdıklarını ve bir çobanı sakallı olmasından dolayı 14 yerinden bıçaklayarak öldürdüklerini ifada eden Yalçın,  “Anlayacağınız bu saldırı direk İslam'a ve Müslümanlara yapılan bir saldırıdır. Bunun başka bir izahı yoktur. Bunun Kobani ile hiç bir alakası yoktur ve hiçbir alakası olmadığı yaptıkları eylemden de anlaşılıyor. Diyarbakır’da, Batman’da diğer bölgede yapılan saldırıların aynısını Şanlıurfa ilimizde de gerçekleştirmek istediler.

Bağlarbaşı Devteşti mahallesinde bulunan esnaflarımızın camlarını işyerlerinin camlarını çerçevelerini hepsini aşağı indirdiler şehir merkezinde 2 aracı ateşe verdiler ve bölgede bir kaos ortamı oluşturmaya çalıştılar. Tabi bu saldırılar olurken devlet ne yapıyordu Hükümet ne yapıyordu bizim gördüğümüz kadarıyla her ne kadar kısmi olsa da diğer illerimizde maalesef 2 gün boyunca devlet yoktu.” şeklinde konuştu.

Devletin bölge insanını 2 gün boyunca PKK ve türevleri ile baş başa bıraktıklarını belirten Yalçın,  “Devletin asli vazifesi olan vatandaşlarının halkın can, mal ve namus emniyeti muhafaza etme gibi bir görevi var iken maalesef halkın ne malını ne canını ne de namusunu koruyabilmiş değildir. Ve bundan dolayı HÜDA PAR'a yönelik yapılan saldırılara maalesef 4 parti üyemizi, 4 kardeşimizi şehit verdik şehadetleri mübarek olsun.” ifadelerini dile getirdi.

Kendimizi savunacağız
HÜDA PAR’ın basın tarafından saldıran taraf olarak gösterildiğini halbuki kendilerini savunmaktan başka bir şey yapmadıklarını vurgulayan Yalçın,  “Şunu çok açık ve net olarak söylüyorum; HÜDA PAR saldıran taraf değil, saldırılan taraftır. Ve HÜDA PAR bundan dolayı savunmasını yapmıştır nefsi müdafaa hakkını kullanmıştır. Ve bundan sonra HÜDA PAR ve HÜDA PAR üyelerine yönelik yapılacak her türlü saldırıda nefsi müdafaa hakkını kullanacaktır.Ç

özüm süreci ile ilgili açıklamada bulunan Yalçın,  “Çözüm sürecinin başladığı günden beri Hür Dava Partisi olarak kanın durması adına çözüm sürecine destek vereceğimizi belirtmiştik. Ve bütün açıklamalarımız da buna yönelik oldu. Anneler ağlamasın çocuklar ölmesin diye bize yapılan tüm saldırıları sineye çektik ve sabrettik. 4 parti üyemizin katledilmesinden sonra artık çözüm sürecinin bizim açımızdan hiçbir ehemmiyeti kalmamıştır.  Eğer çözüm süreci adı altında sadece devletin asker ve polisini muhafaza etmek adına bir çözüm süreci yürütülüyorsa ve halkı da bu çetelerin eline bırakıyorlarsa bu çözüm süreci artık çözümsüzlük durumuna gelmiştir.” dedi.

Bu ateş tüm bölgeyi yakar
Yalçın, son olarak, “Bu bölgede fitne ateşini yakma gayreti içerisinde olanları Allah kahhar sıfatıyla kahru perişan etsin. Gereken önlemler alınmazsa bölgede ciddi tahribatlar meydana gelecek. Çıkan ateş bütün bölge halkını içine alacaktır. Sadece HÜDA PAR ve camiası değil, bütün mütedeyyin insanlar, STK’lar, cemaatler, tarikatlar bu ateşten ciddi manada zarar görür. Bu fitne ateşinin söndürülmesi için herkesin duyarlı olmasını ve bu haksızlığa bu zulme karşı katliamları kınamalarını istiyoruz.” ifadelerini kullandı. (Sedat Kuşulay - İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.